Lees voor
 

Drugs en zwangerschap

Maak een keuze van een drugssoort en een fase voor meer informatie.

Bekijk

 

Alcohol
Cannabis
Cocaïne
Basecoke
GHB
Heroïne
Ketamine
LSD
Slaap- en kalmerings­middelen
Smart­drugs
Speed
Tabak
Truffels en paddo's
XTC / MDMA
Seks
Bevruchting
Zwangerschap
Bevalling
Borstvoeding
Ontwikkeling van het kind
Dan nog dit
Literatuur

 

Zwangerschap & Speed

Speed en zwangerschap

Speed en zwangerschap

Onderzoeken geven weinig duidelijkheid over wat het precieze effect van het gebruik speed/amfetamine tijdens de zwangerschap is op het ongeboren kind. Het is echter wel duidelijk dat het een aantal nadelige effecten kan hebben:

VERHOGING BLOEDDRUK MOEDER EN KIND

Speed is een sterk stimulerend middel. Het zorgt voor een snellere hartslag en het samentrekken van bloedvaten. Deze effecten geven een drastische verhoging van de bloeddruk in zowel de moeder als het kind. Snelle verschuivingen in bloeddruk kunnen ernstige consequenties hebben voor zowel moeder als kind. De bloedvaten van een foetus zijn heel erg gevoelig en dun. Een spontane bloeddruk verhoging in de foetus kan een hersenbloeding veroorzaken, voordat het kind is geboren.

AFNAME ZUURSTOFTOEVOER

Het samentrekken van bloedvaten kan leiden tot een afname van de bloed- en zuurstofaanvoer naar de placenta en de foetus. Een slechte bloed- en zuurstofaanvoer heeft een negatieve invloed op de groei en ontwikkeling van het kind. Hierdoor kan het kind geboren worden met een laag geboortegewicht en is sneller vatbaar voor ziekten en infecties.

MOEDER EET MINDER

Speed/amfetamine zorgt er niet alleen voor dat de gebruiker actiever wordt maar ook dat hongergevoelens minder worden. Tijdens de zwangerschap moet een vrouw juist meer eten dan normaal. Door (veelvuldig) gebruik van speed/amfetamine krijgen zowel de moeder als het kind onvoldoende voedingsstoffen binnen. Hierdoor neemt de weerstand van de moeder af en groeit de foetus trager.

AANGEBOREN AFWIJKINGEN

Er zijn aangeboren afwijkingen die vaker voorkomen bij kinderen van moeders die speed/amfetamine hebben gebruikt. Deze moeders gebruiken echter ook vaak andere drugs, hierdoor is het effect van alleen speed/amfetamine moeilijk te achterhalen.

ISO 9001 HKZNEN7510 Keurmerk

Disclaimer | Privacyverklaring | Cookiebeleid | © 2024 Jellinek - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin