Lees voor
 

Drugs en zwangerschap

Maak een keuze van een drugssoort en een fase voor meer informatie.

Bekijk

 

Alcohol
Cannabis
Cocaïne
Basecoke
GHB
Heroïne
Ketamine
LSD
Slaap- en kalmerings­middelen
Smart­drugs
Speed
Tabak
Truffels en paddo's
XTC / MDMA
Seks
Bevruchting
Zwangerschap
Bevalling
Borstvoeding
Ontwikkeling van het kind
Dan nog dit
Literatuur

 

Bevalling & Heroïne

Heroïne en problemen tijdens de bevalling

Heroïne en problemen tijdens de bevalling

Als er vlak voor de bevalling nog een dosis wordt gebruikt, kan dit leiden tot een zuurstoftekort bij het ongeboren kind. De bevalling is ook voor het kind een hele inspanning. Het kind heeft hier alle energie en zuurstof hard nodig. Een zuurstoftekort op dit moment kan zeer ernstige gevolgen hebben.

VERSLAAFDE BABY

Ook de foetus kan verslaafd raken een heroïne. Na de geboorte, afhankelijk van verschillende factoren zoals de dagelijkse dosis van de moeder en het gebruik van andere drugs, zal het kind ontwenningsverschijnselen vertonen. Dit wordt ook wel het Neonataal Abstinentie Syndroom (NAS) genoemd. De ontwenningsverschijnselen van een pasgeborene kunnen kort na de geboorte ontstaan. Het kan enkele dagen duren voordat de ontwenning verschijnselen in het kind tot stand komen.

ONTWENNING BABY

De ontwenningsverschijnselen zijn o.a. hyperactief, opvliegerig, onophoudelijk schel gehuil, verhoogde spierspanning, hyperactieve reflexen, zweten, trillingen, onregelmatige slaappatronen, toenemende ademhaling, ongecontroleerd en ineffectief zuigen en slikken, niezen, braken, diarree. In de ergste gevallen vindt er slechte ontwikkeling plaats. Ook kan de baby convulsies (“trekkingen”) krijgen. De ontwenningsverschijnselen kunnen mild of ernstig zijn en kunnen van enkele dagen tot, de ergste gevallen, enkele maanden duren. Om het afkicken voor het kind draaglijk te maken wordt soms medicatie gegeven.

ISO 9001 HKZNEN7510 Keurmerk

Disclaimer | Privacyverklaring | Cookiebeleid | © 2024 Jellinek - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin