Studenten & onderwijs

 1. Aanbod voor professionals in het VO, MBO, HBO en WO
 2. Aanbod voor studenten HBO en WO
 3. Aanbod voor studentenverenigingen
 4. Advies per telefoon, mail of chat
 5. Online Ouderavond: informatieve video’s voor ouders

Aanbod voor VO, MBO HBO en WO: docenten, verenigingsbesturen, hulpverleners, jongerenwerkers

Voorlichting, training en beleidsadvisering aan professionals in het VO, MBO, HBO en wetenschappelijk onderwijs. Voor docenten, student- psychologen en -begeleiders over hoe middelengebruik onder scholieren en studenten te signaleren en bespreekbaar te maken. Bijvoorbeeld via onze geaccrediteerde training: Signaleren & begeleiden of een training op maat.

Ook studie- en studentenverenigingen kunnen bij Jellinek terecht voor voorlichting, training en beleidsadvisering.

Meer informatie? Neem contact op met preventie@jellinek.nl

Aanbod voor studenten HBO en WO

 • Online informatie over alcohol, andere drugs en gamen voor studenten.
 • LOS: voorlichtingsproject voor en door studenten.
  LOS is een vrijwilligersproject van Jellinek Preventie Utrecht. LOS is een samenwerking tussen Sense en Jellinek. De vrijwilligers zijn zelf student en geven voorlichting over de risico’s van overmatig alcohol gebruik en seksueel risicogedrag aan Utrechtse studenten.
 • Corona Q&A voor studenten.
  • Studenten die middelen als xtc, speed, cocaïne en psychedelica gebruiken kunnen ook voor informatie terecht op de website van Unity.

Aanbod voor studentenverenigingen

 • Telefonisch (beleids)advies: Jellinek is bereikbaar voor vragen van verenigingen over hun alcohol- en drugsbeleid. Maar ook bij zorgen om bijvoorbeeld leden van de vereniging. Hier wordt vertrouwelijk mee omgegaan. Neem contact op via preventie@jellinek.nl.
 • Groepsvoorlichtingen: Jellinek biedt groepsvoorlichtingen over alcohol, cannabis en/of andere middelen. Een groepsvoorlichting gaat over de risico’s van de middelen, en hoe deze te beperken. Maar ook over hoe je je medestudent kunt aanspreken op zijn/haar gebruik wanneer je je zorgen maakt. Groepsvoorlichting kunnen we op maat aanbieden. Heb je interesse of ideeën, neem dan contact met ons op via preventie@jellinek.nl.
 • Trainingen: Je kan bij Jellinek terecht voor trainingen over alcohol, bijvoorbeeld de doorschenktraining en de I.V.A. Zie de pagina Cursusaanbod voor een overzicht van ons cursus aanbod voor professionals in de horeca.

Advies per telefoon, mail of chat

Voor mensen met vragen over zichzelf of over iemand in hun omgeving met betrekking tot alcohol, drugs, gokken, gamen of verslaving.

 • Stel je vraag op deze pagina.
 • Bel metde Jellinek Advieslijn088 – 505 1220, elke werkdag bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur. Je laat je naam en vraag achter. Tussen 13.00 uur en 17.00 uur word je teruggebeld. 
 • Chat met een medewerker van een van de verslavingszorginstellingen in Nederland.

Online Ouderavond: informatieve video’s voor ouders

Ouders kunnen meer doen dan alleen regels stellen. Op een positieve manier kan je veel bereiken. Jellinek verzorgt met regelmaat ouderavonden over dit onderwerp. Om het de ouders makkelijk te maken is deze online ouderavond beschikbaar. Een ouderavond die je kan bezoeken wanneer het je uitkomt.