Deel jouw ervaring

Studenten & onderwijs

 1. Corona Q&A voor studenten
 2. LOS: vrijwilligersproject voor studenten
 3. Aanbod voor VO, MBO, HBO en WO: docenten, hulpverleners, jongerenwerkers
 4. Aanbod voor studentenverenigingen
 5. Advies per telefoon, mail of chat
 6. Aanbod voor studenten die willen minderen of stoppen met gebruik
 7. Online Ouderavond: informatieve video’s voor ouders

Informatie & advies: Corona Q&A voor studenten

 • Lees op deze pagina alle vragen en antwoorden voor studenten.
 • Follow this link for the information in English.
 • Studenten die middelen als xtc, speed, cocaïne en psychedelica gebruiken kunnen ook voor informatie terecht op de website van Unity.

LOS: vrijwilligersproject voor studenten

LOS is een vrijwilligersproject van Jellinek Preventie Utrecht. LOS is een samenwerking tussen Sense en Jellinek. De vrijwilligers zijn zelf student en geven voorlichting over de risico’s van overmatig alcohol gebruik en seksueel risicogedrag aan Utrechtse studenten.

Aanbod voor VO, MBO HBO en WO: docenten, verenigingsbesturen, hulpverleners, jongerenwerkers

Voorlichting, training en beleidsadvisering aan beroepskrachten uit het VO, MBO, HBO en wetenschappelijk onderwijs. Voor docenten, studentpsychologen, hulpverleners en jongerenwerkers over hoe middelengebruik onder scholieren en studenten te signaleren en bespreekbaar te maken. Bijvoorbeeld via onze geaccrediteerde training: Signaleren & begeleiden of een training op maat.

Ook studie- en studentenverenigingen kunnen bij Jellinek terecht voor voorlichting, training en beleidsadvisering.

Neem voor meer informatie of advies contact op met: preventie@jellinek.nl

Aanbod voor studentenverenigingen

 • Telefonisch (beleids)advies: Jellinek is bereikbaar voor vragen van verenigingen over hun alcohol- en drugsbeleid. Maar ook bij zorgen om bijvoorbeeld leden van de vereniging. Hier wordt vertrouwelijk mee omgegaan. Neem contact op via preventie@jellinek.nl.
 • Groepsvoorlichtingen: Jellinek biedt groepsvoorlichtingen over alcohol, cannabis en/of andere middelen. Een groepsvoorlichting gaat over de risico’s van de middelen, en hoe deze te beperken. Maar ook over hoe je je medestudent kunt aanspreken op zijn/haar gebruik wanneer je je zorgen maakt. Groepsvoorlichting kunnen we op maat aanbieden. Heb je interesse of ideeën, neem dan contact met ons op via preventie@jellinek.nl.
 • Trainingen: Je kan bij Jellinek terecht voor trainingen over alcohol, bijvoorbeeld de doorschenktraining en de I.V.A. Zie deze pagina voor een overzicht van ons cursus aanbod voor professionals in de horeca.

Advies per telefoon, mail of chat

Voor mensen met vragen over zichzelf of over iemand in hun omgeving met betrekking tot alcohol, drugs, gokken, gamen of verslaving.

 • Stel je vraag op deze pagina.
 • Bel met het Jellinek Expert Team op 088 – 505 1220 (ma-vr 09.00-17.00u)
 • Chat met een medewerker van een van de verslavingszorginstellingen in Nederland.

Aanbod voor studenten die willen minderen of stoppen met gebruik

 • Test je gebruik: test hier hoe het met jouw gebruik zit. Kom erachter of wij je aanraden om te minderen of te stoppen. Na het doen van de test krijg je onmiddellijk de uitslag. Je kunt naar keuze je uitslag mailen naar jouw e-mailadres.
 • Moti-4: Moti-4 een gesprekkentraject voor jongeren t/m 24 jaar die in de problemen dreigen te raken door middelengebruik, gokken of gamen. In maximaal 4 gesprekken breng je het probleem in kaart, krijg je kennis over het middel en de effecten die het op jou heeft en krijg je meer inzicht en bewustwording over je eigen gebruik.
  Jij bepaalt zelf het doel van het traject. Dit kan zijn dat je wilt minderen of zelfs helemaal wilt stoppen. Jellinek ondersteunt je daarbij.
  Aanmelden voor de Moti-4 kan via het Jellinek Expert Team: 088 5051220. Heb je al contact met een studentpsycholoog? Dan kan deze je ook hiervoor verwijzen.
 • Jellinek Online Zelfhulp voor iedereen die via internet anoniem en zelfstandig wil stoppen of minderen met alcohol, cannabis, cocaïne, gokken of tabak. Geschikt voor personen die nog geen ernstig alcohol- of drugsprobleem hebben, maar wel op een riskante manier gebruiken.
 • Behandeling: Soms is behandeling nodig. Voor een behandeling bij Jellinek heb je een verwijsbrief van de huisarts nodig. De zorgverzekering vergoedt alles, wel betaal je nog je eigen risico.

Online Ouderavond: informatieve video’s voor ouders

Ouders kunnen meer doen dan alleen regels stellen. Op een positieve manier kan je veel bereiken. Jellinek verzorgt met regelmaat ouderavonden over dit onderwerp. Om het de ouders makkelijk te maken is deze online ouderavond beschikbaar. Een ouderavond die je kan bezoeken wanneer het je uitkomt.

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2020 Jellinek - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin