Drugstestservice

COVID-19 UPDATE TESTSERVICE JELLINEK

De situatie rondom het corona virus heeft ook voor de testservice van Jellinek gevolgen. Onze testlocaties zullen voorlopig gesloten zijn. De testservice van de GGD is ook gesloten. We zijn wel telefonisch bereikbaar. De uitslagenlijn is op donderdagen tussen 17.00 en 20.30 ook gewoon open.

Drugsgebruik is nooit zonder risico​. Maar in de huidige situatie zijn de risico’s groter. We adviseren om drugsgebruik zoveel mogelijk uit te stellen. Het gebruik van drugs verlaagt je weerstand. ​Dit maakt je vatbaarder voor de negatieve gevolgen van het virus. ​Ook kun je besmet raken door contact met zakjes, je dealer of de mensen met wie je gebruikt. We moeten met elkaar proberen de druk op de gezondheidszorg zo veel mogelijk te beperken. Dit kunnen we doen door zelf zo min mogelijk onnodige risico’s te nemen. Het uitstellen van drugsgebruik is daar een voorbeeld van. 

We begrijpen dat dit niet voor iedereen een makkelijke keuze is. Mocht je toch willen gebruiken​? ​Of heb je ​iets gebruikt met nare effecten of gezondheidsklachten​​? ​Is het acuut, bel dan 112. Is het niet acuut, dan kun je ons bellen. We kunnen dan samen kijken of we toch iets voor je kunnen betekenen.

  • Telefoonnummer Amsterdam/Hilversum: 06 – 46076706 (maandag t/m vrijdag, 13.00-18.00)
  • Telefoonnummer Utrecht/Amersfoort: 06 – 27267259 (maandag t/m vrijdag, 13.00-18.00)

Welkom bij de drugstestservices van Jellinek

Wij vinden:

  • dat drugs gebruiken niet zonder risico is,
  • dat het goed is jezelf te informeren over de werking en risico’s van een middel en
  • dat je mazzel hebt dat je in Nederland je drugs kunt laten testen, dus wat let je. Laat je drugs testen, dan weet je WAT en HOEVEEL ervan erin zit.

Hiernaast vind je waar en wanneer er kan worden getest, de adressen van de testlocaties en hoe en wanneer de uitslagenlijn van de testservices bereikbaar is.

Testen is anoniem en kost bij de drugstestservice Amsterdam €2,50 per sample (vanwege privacy geen pin beschikbaar). Aan het testen bij de drugstestservices in Hilversum en Utrecht zijn vooralsnog geen kosten verbonden. Verder testen we alleen voor consumenten. We kunnen helaas niet testen niet voor ouders en andere niet-consumenten.

Bij Hoe werkt dat testen? kun je video’s bekijken van de testservice.

Heb je klachten na het gebruik van drugs? Kijk dan even bij het Medisch Spreekuur Partydrugs.

Volg ons via Unity op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en waarschuwingen. Al onze testservices zijn een samenwerkingsverband tussen Unity en Jellinek-preventie. Bij vervuilingen waarschuwen wij altijd via Unity en op deze pagina.

Groeten van de drugstestteams van Jellinek

Reagens en labtest

 

Bekijk hier de meest gestelde vragen over hoe drugstesten in zijn werk gaat.

Animatie over XTC

Unity college over XTC

Hoe werkt het DIMS-systeem?

Hoe werkt een Red Alert?

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2020 Jellinek - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin