Lees voor
 

Drugs en zwangerschap

Maak een keuze van een drugssoort en een fase voor meer informatie.

Bekijk

 

Alcohol
Cannabis
Cocaïne
Basecoke
GHB
Heroïne
Ketamine
LSD
Slaap- en kalmerings­middelen
Smart­drugs
Speed
Tabak
Truffels en paddo's
XTC / MDMA
Seks
Bevruchting
Zwangerschap
Bevalling
Borstvoeding
Ontwikkeling van het kind
Dan nog dit
Literatuur

 

Bevruchting & Heroïne

Heroïne en bevruchting

Heroïne en bevruchting

SPERMACELLEN

Heroïne gebruik heeft nadelige gevolgen voor de kwaliteit van de spermacellen. Heroïne leidt tot een afname van geslachtshormonen in het bloed. De geslachtshormonen zorgen er o.a. voor dat spermacellen worden gemaakt. Door gebruik van heroïne is het sperma minder beweeglijk, dit verlaagt de kans dat het sperma de eicel van de vrouw bevrucht. Wanneer wordt gestopt met heroïne (of naltrexon wordt gebruikt) komt de afgifte van de geslachtshormonen weer op gang. Ook is er weer productie van spermacellen en wordt de zin in seks weer groter.

EICELLEN

Heroïnegebruik heeft ook bij vrouwen nadelige gevolgen op de kwaliteit van de eicellen, doordat de menstruatiecyclus wordt verstoord. Net als bij mannen leidt heroïne tot een verlaging van de afgifte van geslachtshormonen. Dit heeft twee belangrijke gevolgen:

DE EISPRONG VINDT NIET PLAATS

Geslachtshormonen zijn onmisbaar bij de menstruatie cyclus. Ze zijn verantwoordelijk voor het ‘rijpen’ van de eicel, waardoor deze uiteindelijk loskomt van de eierstok (eisprong) en aan zijn reis kan beginnen naar de baarmoeder. Hier nestelt de eicel zich dan uiteindelijk als er onderweg een bevruchting plaats vindt.

DE BAARMOEDERWAND KOMT NIET IN OPTIMALE CONDITIE

De geslachtshormonen zorgen ervoor dat de baarmoederwand in stand blijft en de eicel zich hier eventueel kan innestelen. Zo gauw de afgifte van de geslachtshormonen minder wordt, laat een deel van de baarmoederwand los en ontstaat er een menstruatie. Hierbij verlaat ook de bevruchte eicel het lichaam.

HEROÏNE EN ‘DE PIL’

Voor zover bekend is er geen wisselwerking tussen heroïne/methadon en hormonale anticonceptie, zoals ‘de pil’.

HEROÏNE EN DE GENEN

Voor zover bekend is er geen relatie tussen het gebruik van heroïne/methadon en verandering van genen. Heroïne/methadon is voor zover bekend niet kankerverwekkend.

ISO 9001 HKZNEN7510 Keurmerk

Disclaimer | Privacyverklaring | Cookiebeleid | © 2024 Jellinek - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin