Lees voor
 

Drugs en zwangerschap

Maak een keuze van een drugssoort en een fase voor meer informatie.

Bekijk

 

Alcohol
Cannabis
Cocaïne
Basecoke
GHB
Heroïne
Ketamine
LSD
Slaap- en kalmerings­middelen
Smart­drugs
Speed
Tabak
Truffels en paddo's
XTC / MDMA
Seks
Bevruchting
Zwangerschap
Bevalling
Borstvoeding
Ontwikkeling van het kind
Dan nog dit
Literatuur

 

Zwangerschap & LSD

LSD en zwangerschap

LSD en zwangerschap

Tijdens de jaren 60 en 70 werd LSD als (experimenteel) medicijn ingezet in de psychiatrie. Zwangere vrouwen die medische LSD toegediend kregen hadden vaker kans op een miskraam, vroeggeboorte en kinderen met een open ruggetje of waterhoofd.

Uit onderzoek met zwangere ratten blijkt dat LSD er voor zorgt dat de baarmoedermond sneller gaat samentrekken. Hierdoor hebben de ratten een grotere kans op een miskraam dan de ratten die geen LSD gebruikten.

Sinds de jaren 70 heeft er weinig onderzoek meer plaatsgevonden omtrent LSD en zwangerschap. Dit betekent dat er eigenlijk te weinig onderzoek is gedaan om harde conclusies te trekken. Wel zijn er enkele vrouwen bekend die tijdens het gebruik van LSD een miskraam kregen.

Bovenstaande onderzoeken worden momenteel als een waarschuwing gezien. Gebruik daarom geen LSD tijdens de zwangerschap, en als je mogelijk zwanger kunt zijn, doe dan een zwangerschapstest voordat je LSD gaat gebruiken.

ONGELUKKEN

Er moet wel rekening worden gehouden met het feit, dat als een zwangere vrouw LSD gebruikt, ze geestelijk in een andere toestand verkeerd. Hierdoor kunnen er gemakkelijk ongelukken gebeuren, die schadelijk voor het kind kunnen zijn. Dit is helemaal het geval wanneer de moeder LSD gebruikt en een ‘bad trip’ krijgt.

ISO 9001 HKZNEN7510 Keurmerk

Disclaimer | Privacyverklaring | Cookiebeleid | © 2024 Jellinek - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin