Deel jouw ervaring

VG sector (LVB)

Ben je werkzaam in de VG sector, en begeleid je mensen met een Licht Verstandelijke Beperking? Dan kan dit interessant  zijn voor  jou en je organisatie.

Cliënten met een licht verstandelijke beperking (LVB) die middelen gebruiken: Wat moet je daar als begeleider over weten? Wat kun je voor deze cliënten doen? Deze twee vragen zijn de basis voor de web app ‘Gebruik en verslaving LVB’. Cordaan heeft deze samen met Jellinek ontwikkeld maar vrijwel alle informatie is ook te gebruiken in andere organisaties.

De uitgangspunten van beleid (voorlichten, ontmoedigen, signaleren, motiveren en behandelen) zijn in deze app uitgewerkt in concrete handelingsrichtlijnen voor de dagelijkse praktijk. Bijvoorbeeld: Hoe spreek je een cliënt aan die onder invloed is? Wat moet ik weten over cannabis? Hoe kan ik gebruik signaleren en wat kan ik doen? Waar lopen we tegenaan?

De app bevat informatie, filmpjes, instructies, verwijzingen naar websites en testen, signaleringslijsten en een functieanalyse. De app is bedoeld voor begeleiders, maar veel onderdelen kunnen samen met de cliënt worden bekeken.

De web app is hier te vinden.

Voor vragen, ga naar het aanbod voor LVB van Jellinek Preventie. Jellinek preventie biedt: Beleidsondersteuning, deskundigheidsbevordering, casuïstiekondersteuning, cliëntondersteuning, gesprekken voor de cliënt met een LVB, of groepsaanbod voor cliënten met een LVB. Voor meer informatie bel naar: 020 – 590 1330.

Meer informatie over LVB behandeling vind je hier.

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2020 Jellinek - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin