Informatie over alcohol & drugs

Drugs en zwangerschap

Maak een keuze van een drugssoort en een fase voor meer informatie.

Bekijk

 

Alcohol
Alcohol
Cannabis
Cannabis
Cocaïne
Cocaïne
Basecoke
Basecoke
GHB
GHB
Heroïne
Heroïne
Ketamine
Ketamine
LSD
LSD
Slaap- en<br/>kalmerings-<br/>middelen
Slaap- en
kalmerings-
middelen
Smartdrugs
Smartdrugs
Speed
Speed
Tabak
Tabak
Truffels<br/>en<br/>paddo's
Truffels
en
paddo's
XTC / MDMA
XTC / MDMA
Seks
Bevruchting
Zwangerschap
Bevalling
Borstvoeding
Ontwikkeling van het kind
Dan nog dit
Literatuur

 

Borstvoeding & XTC / MDMA

XTC / MDMA en borstvoeding

XTC / MDMA en borstvoeding

XTC is een amfetamine en komt door de moedermelk in het lichaam van het pasgeboren kind. Onderzoek heeft aangetoond dat bij moeders die XTC gebruiken en het kind borstvoeding geven er ook XTC in de urine van het kind zit.

KWALITEIT MOEDERMELK

In de periode net na de zwangerschap is het lichaam van de baby nog volop in ontwikkeling; XTC is dan zeker niet gewenst. Het wordt afgeraden om tijdens de periode van borstvoeding XTC te gebruiken. De moeder heeft gezonde voeding nodig om moedermelk aan te maken, XTC-gebruik heeft hier een negatieve invloed op. Daar komt nog bij dat in de pillen weleens andere stoffen kunnen zitten. Deze komen in de moedermelk terecht wat zeer schadelijk is voor de baby.

Mocht iemand XTC gebruiken tijdens de periode van borstvoeding is het aan te raden de baby de fles te geven en geen moedermelk. Het duurt 8 dagen voordat de XTC volledig uit de moedermelk is verdwenen, hierna is het weer volledig veilig om borstvoeding te geven. Er wordt daarom aangeraden om na XTC gebruik minstens 8 dagen af te kolven en de melk weg te gooien. Het risico hierbij is dat de baby na 8 dagen flesvoeding mogelijk niet meer terug wil naar de borst omdat de baby de borst mogelijk niet meer zal herkennen. Daarom wordt het aangeraden om helemaal geen XTC of MDMA te gebruiken in de periode waarin borstvoeding wordt gegeven.

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 ÔÇô 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat