Familie en omgeving

Familie en omgeving

Problemen met verslaving van een naaste?

Bent u partner, ouder, familielid of vriend van iemand met problemen met alcohol of middelen? Ook u kunt bij ons terecht voor advies en behandeling.

Een verslavingsprobleem heeft niet alleen gevolgen voor de persoon zelf, het beïnvloedt ook de levens van anderen. Maakt u zich zorgen en voelt u zich soms machteloos? Heeft uw eigen leven te lijden onder het gebruik van uw dierbare? Jellinek biedt allerlei vormen van hulp zoals gespreksadviezen of cursussen.

Ook als opvoeder van opgroeiende kinderen kunt u met vragen zitten, zeker als het gaat om alcohol, blowen of ander middelengebruik. Wat is normaal gebruik? Kan ik grenzen stellen en waar leg ik die dan? Ook praten met uw kind over alcohol of drugs is niet altijd makkelijk. We hebben wat mogelijke antwoorden en tips voor u op een rij gezet. Blijft u toch met vragen zitten? Bel dan met onze advieslijn, chat met een van onze medewerkers of maak een afspraak voor een preventief advies gesprek.

Een verslavingsprobleem heeft niet alleen gevolgen voor de persoon zelf, het beïnvloedt ook de levens van anderen.

Jellinek is er ook voor u!

Bent u graag betrokken bij de behandeling?

Komt uw partner of familielid bij ons in behandeling? Jellinek vindt de betrokkenheid van partners, familieleden en vrienden bij de behandeling van cliënten belangrijk. U kunt mee naar het intakegesprek en een behandelafspraak. We bespreken dan hoe u uw partner of familielid kunt ondersteunen bij het aanpakken van zijn of haar verslaving. Later in de behandeling kunt u in overleg met de behandelaar ook bij de behandeling betrokken worden.

Lees meer over wat een naastbetrokkene van ons kan verwachten in de Wegwijzer voor naastbetrokkenen. In deze brochure vindt u ook informatie over:

Signalen en klachten

In onze folder klachtenregeling leest u welke stappen u kunt nemen wanneer u als familielid of naastbetrokkene van een cliënt niet tevreden bent.

U kunt ook het volledige klachtenbeleid downloaden.

Waarvoor kunt u verder bij ons terecht?

Gratis advies en tips

Voor een gratis telefonisch advies belt u voor Amsterdam met de afdeling Preventie via 088 – 505 1220 (maandag t/m vrijdag van 15.00–17.00 uur).

Bent u woonachtig in de regio Gooi & Vechtstreek neem dan contact op met Jellinek Gooi & Vechtstreek via 088 – 505 1220 (maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen 14.00 en 16.00 uur).

Op deze pagina vindt u tips voor het omgaan met het alcohol- of middelengebruik van uw kind of partner. Bijvoorbeeld: hoe stelt u grenzen of hoe voert u op een effectieve manier een gesprek over het gebruik.

Gratis cursus Omgaan met verslaving

Wilt u meer weten over verslaving en ervaringen uitwisselen met andere naastbetrokkenen? Kom dan naar de gratis cursus Omgaan met Verslaving.

Zelfhulpgroepen

Naast het aanbod van Jellinek zijn er speciale zelfhulpgroepen voor familie en vrienden van mensen met een verslaving. Deze groepen zijn in het hele land te vinden. Lotgenoten wisselen hier ervaringen uit en steunen elkaar bij het oplossen van problemen.

Kijk voor meer informatie op:

 

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 08.30 tot 17.00 uur

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat