Behandeling jongeren

Jellinek Jeugd helpt

Maak je je zorgen over je gebruik? Game of gok je teveel? Of gebruik je alcohol of drugs om je problemen te vergeten? Of misschien maken je ouders zich wel heel erg zorgen om jou en je gebruik. Je hoeft het niet alleen op te lossen! Jellinek is er voor alle jongeren die problemen hebben met alcohol, drugs, gokken of gamen.

Wat ga je doen?

Bij Jellinek Jeugd werken we met cognitieve gedragstherapie. Hierbij gaat het om het veranderen van je gedrag en het doorbreken van patronen. Het is een actieve manier van behandelen: je werkt in gesprekken met je behandelaar en via online behandeling aan je problemen. Doordat je actief bezig bent met je behandeling zal je verandering merken. Als het nodig is, kunnen we jouw ouders of andere mensen die belangrijk voor je zijn ook betrekken bij de behandeling.

Praktische informatie

Ben je tussen de 12 en 23 jaar? Dan kun je bij Jellinek Jeugd terecht voor hulp.
Behandeling voor jeugd en jongeren onder de 18 jaar is enkel mogelijk op de volgende locaties: Hilversum (voor cliënten woonachtig in Gooi en Vechtstreek) en Amsterdam. Jellinek Jeugd werkt in Amsterdam en omstreken samen met Arkin Jeugd & Gezin. Zie voor meer informatie ook op de website Arkin Jeugd en Gezin.

Behandeling voor jongeren/jong-volwassenen tussen de 18 en de 23 jaar is mogelijk op de volgende locaties: Amsterdam, Amersfoort en Hilversum.

Samenwerking Arkin Jeugd & Gezin

Jellinek Jeugd werkt in de regio Amsterdam samen met Arkin Jeugd & Gezin en is gevestigd op de Baarsjesweg in Amsterdam. Arkin Jeugd & Gezin weet veel over psychische problemen als angst, depressie of ADHD. Daardoor kunnen wij samen bijna elk probleem aanpakken. Alleen met jou of samen met je familie. Jellinek Jeugd verwijst daarvoor niet naar een andere zorginstelling. Maar neemt de andere klachten meteen in het behandelplan op. Dit scheelt ouders en de jongere veel tijd en leidt tot een snellere verbetering.

Je kunt je bij Jellinek Jeugd aanmelden als je hulp zoekt voor je probleem. Als je je bij ons aanmeldt, heb je wel een verwijzing nodig. Voor een verwijsbrief kun je naar je huisarts gaan of naar het Ouder- en Kindteam bij jou in de buurt. Natuurlijk kun je ook eerst contact met ons opnemen om advies te vragen. Bellen, mailen of even langslopen, het kan allemaal. Dit kun je zelf doen, maar je kunt bijvoorbeeld ook je ouders vragen dit voor je te doen. En natuurlijk kun je ook naar je huisarts gaan als je dat prettiger vindt.

Dit zijn onze contactgegevens:

  • Bellen: 020-590 55 55
  • Maandag tot en met vrijdag, tijdens kantooruren. Buiten deze tijden kun je je telefoonnummer achterlaten en word je teruggebeld.
  • Mailen: aanmelden@arkin.nl
  • Bezoekadres: Baarsjesweg 224 – 1058 AA Amsterdam
  • Of bezoek onze website!