Deel jouw ervaring

Aanbod voor de eerstelijnszorg

Consultatie en advies

Loop je in de huisartsenpraktijk of zorginstelling tegen overmatig en/of problematisch middelengebruik aan? Je kunt altijd bij ons terecht voor intercollegiaal overleg. Jellinek ondersteunt ook bij het ontwikkelen, implementeren of opfrissen van beleid.

Mailen kan naar:
Amsterdam en Gooi & Vechtstreek: preventie@jellinek.nl
Utrecht en Amersfoort: preventieutrecht@jellinek.nl

Of bel het Jellinek Expert Team:
088 – 50 51 220
Maandag t/m vrijdag tussen 9:00 – 11:00 en 15:00 – 17:00 (Vraag naar preventie)

Deskundigheidsbevordering

Door middel van deskundigheidsbevordering worden professionals getraind in de omgang met signalen van overmatig middelengebruik. Met als doel: het vergroten van kennis, het leren signaleren van overmatig alcohol- of middelengebruik én het kunnen aangaan van een gesprek hierover. Uiteraard aansluitend op, en met inbreng vanuit, de eigen praktijk. Jellinek biedt hiervoor de geaccrediteerde training Signaleren en begeleiden.

Zie deze pagina voor meer informatie: Signaleren en begeleiden

Website pohverslaving.nl

Jellinek wilt graag iedereen die in de praktijk te maken heeft met problematisch middelengebruik zoveel mogelijk ondersteunen in hun werkzaamheden. Dus ook de praktijkondersteuner van de huisarts, ofwel de POH. Speciaal hiervoor hebben we samen met Tactus en Zilveren Kruis de website www.pohverslaving.nl opgezet. Hier vind jij als POH alle informatie die nodig is om iemand met verslavingsproblematiek te ondersteunen. Zo staat er informatie over de verschillende middelen en over hoe je het beste het gesprek aan kan gaan. Maar ook vind je er handige screeners en signaleringstesten die in de spreekkamer gebruikt kunnen worden.

Bekijk voor meer informatie de website: pohverslaving.nl

Je kunt zelfs een geaccrediteerde e-learning volgen over problematisch middelen gebruik: ggzecademy.nl

Begeleide zelfhulp

Jellinek biedt voor mensen met lichte middelenproblematiek de Jellinek Online Zelfhulp. Het kan echter zijn dat deze niet voldoende blijkt te zijn. Hiervoor hebben we de Begeleide Zelfhulp ontwikkeld. Voor de deelnemers veranderd er niks, die volgt gewoon het normale programma. Echter kan nu een hulpverlener zoals de huisarts of POH GGZ aan de achterkant meekijken. Op deze manier kan die persoon feedback geven op de gemaakte opdrachten en contact opnemen bij bijvoorbeeld een terugval.

Zie voor meer informatie de website: zelfhulpbegeleid.nl

Folder

Voor het totale overzicht van het aanbod van Jellinek voor professionals is de zorg hebben we een folder ontwikkeld.

Download de volledige folder hier: Aanbodsfolder preventie zorgprofessionals

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2020 Jellinek - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin