Lees voor
 

Drugs en zwangerschap

Maak een keuze van een drugssoort en een fase voor meer informatie.

Bekijk

 

Alcohol
Cannabis
Cocaïne
Basecoke
GHB
Heroïne
Ketamine
LSD
Slaap- en kalmerings­middelen
Smart­drugs
Speed
Tabak
Truffels en paddo's
XTC / MDMA
Seks
Bevruchting
Zwangerschap
Bevalling
Borstvoeding
Ontwikkeling van het kind
Dan nog dit
Literatuur

 

Bevruchting & Cocaïne

Cocaïne en bevruchting

Cocaïne en bevruchting

SPERMACELLEN

Onderzoek bij proefdieren heeft uitgewezen, dat langdurig cocaïne / crack gebruik nadelige effecten heeft op de kwaliteit van spermacellen. Het aantal goede spermacellen neemt af, waardoor de kans op een goede bevruchting met 50% afneemt. Het is niet bekend of cocaïne bij mensen invloed uitoefent op de kwaliteit van de spermacellen. Als je geen risico wilt nemen, gebruik dan geen coke als je met conceptie bezig bent.

EICELLEN

Onderzoek bij proefdieren heeft uitgewezen dat cocaïne nadelige gevolgen kan hebben voor de eicellen. Het verstoort de rijping van de eicel. Dit kan leiden tot een slechte kwaliteit eicel, met defecten in het genetisch materiaal. Hierdoor kan de eicel zich, na bevruchting, niet ontwikkelen tot een gezond kind en kan een miskraam het gevolg zijn.

COCAÏNE EN ‘DE PIL’

Voor zover bekend is er geen wisselwerking tussen cocaïne en hormonale anticonceptie, zoals ‘de pil’.

COCAÏNE EN DE GENEN

Onderzoek bij proefdieren heeft uitgewezen, dat cocaïne de rijping van de eicel kan verstoren. Dit geeft een slechte kwaliteit eicel, met defecten in het genetisch materiaal. Hierdoor kan de eicel zich, na bevruchting, niet ontwikkelen tot een gezond kind en kan een miskraam het gevolg zijn. Ook zijn er aanwijzingen dat cocaïne het immuunsysteem onderdrukt en bij vrouwen kan leiden tot een verhoogde kans op baarmoederhalskanker.

ISO 9001 HKZNEN7510 Keurmerk

Disclaimer | Privacyverklaring | Cookiebeleid | © 2024 Jellinek - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin