Lees voor
 

Drugs en zwangerschap

Maak een keuze van een drugssoort en een fase voor meer informatie.

Bekijk

 

Alcohol
Cannabis
Cocaïne
Basecoke
GHB
Heroïne
Ketamine
LSD
Slaap- en kalmerings­middelen
Smart­drugs
Speed
Tabak
Truffels en paddo's
XTC / MDMA
Seks
Bevruchting
Zwangerschap
Bevalling
Borstvoeding
Ontwikkeling van het kind
Dan nog dit
Literatuur

 

Bevalling & Speed

Speed en problemen tijdens de bevalling

Speed en problemen tijdens de bevalling

LOSLATEN PLACENTA

Het gebruik van speed tijdens de zwangerschap kan voor veel problemen zorgen. Een verhoging van de bloeddruk van de moeder en in de placenta kan leiden tot het vroegtijdig loslaten van de placenta van de baarmoederwand (solutio placenta). Dit leidt tot een kritieke situatie, wat meestal leidt tot een miskraam of een vroegtijdige bevalling. Pasgeborenen van moeders, die speed hebben gebruikt, hebben vaak een te laag geboortegewicht.

Bij amfetamine en andere middelen die een vaat-vernauwend effect hebben treedt vaak placenta insufficiëntie op met groeiretardatie (verstoorde groei) van het kind als gevolg. Dit heeft gevolgen voor de bevalling, tijdens weeën-activiteit moet de placenta extra hard werken om het kind tijdens de weeën pauze van zuurstof te voorzien. Bij een placenta insufficiëntie met als gevolg een te klein kind, is de placenta daartoe niet meer in staat. Bij moeders die amfetamine gebruiken komen spoed keizersnede’s hierdoor vaker voor.

VERSLAAFDE BABY

Een groot deel van de kinderen van moeders die aan speed verslaafd waren tijdens de zwangerschap, wordt verslaafd geboren. De kinderen hebben dan het zogenoemde ‘neonataal abstinentie syndroom’ (NAS). Dit kenmerkt zich door: extreme beweeglijkheid, verhoogde ademhaling, hyperactiviteit en soms zelfs ‘trekkingen’ (convulsies). Deze baby’s zijn trillerig en zijn niet goed in staat om met de omgeving een interactie aan te gaan. Ze zijn snel geïrriteerd en moeilijk te troosten als ze huilen. De kinderen worden altijd een tijd ter observatie in het ziekenhuis gehouden in verband met eventuele complicaties.

WIEGENDOOD

Kinderen van moeders die speed gebruikten tijdens de zwangerschap hebben ook een grotere kans op wiegendood. Onduidelijk is nog of dit alleen door de speed wordt veroorzaakt of dat andere factoren (zoals leefstijl en andere middelengebruik) de oorzaak zijn.

ISO 9001 HKZNEN7510 Keurmerk

Disclaimer | Privacyverklaring | Cookiebeleid | © 2024 Jellinek - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin