Volwassenen & ouderen

Heb je wel eens het gevoel dat je te veel alcohol drinkt of andere drugs gebruikt? Of ben je een professional die hier tijdens het werk veel mee te maken heeft? Jellinek biedt trainingen, advies en ondersteuning voor volwassenen, professionals, organisaties en alle anderen die met volwassenen te maken hebben die wel eens middelen gebruiken. Dit kan telefonisch, online en face-to-face. Bijna altijd kosteloos en vrijblijvend.

  1. Jellinek Advieslijn: telefonisch advies
  2. Middelenmeter app: zelfstandig je gebruik bijhouden
  3. Jellinek Online Zelfhulp: online zelfhulpprogramma’s
  4. MOTI 55: individueel gesprekkentraject voor 55+
  5. Wijkchallenge: gezamenlijk met de hele wijk stoppen met roken
  6. IkPas: even een maandje niet drinken
  7. Aanbod voor de eerstelijnszorg: POH, huisarts en andere zorgprofessionals

Jellinek Advieslijn: telefonisch advies

Voor mensen met vragen over zichzelf of over iemand in hun omgeving met betrekking tot alcohol, drugs, gokken, gamen of verslaving.

088 – 505 1220, elke werkdag bereikbaar van 8:30 tot 17:00.
Je laat je naam en vraag achter. Tussen 13:00 en 17:00 word je teruggebeld. 

Middelenmeter app: zelfstandig je gebruik bijhouden

Jellinek heeft samen met Tactus en Zilveren Kruis de Middelenmeter app ontwikkeld. Hiermee kun je simpel en op een laagdrempelige manier je eigen gebruik bijhouden. Hier zitten geen opdrachten in, het is bedoeld om het gebruik in kaart te brengen. Mocht je graag op een meer diepgaande manier met je gebruik aan de slag gaan dan kun je het beste gebruik maken van de Jellinek Online Zelfhulp.

Download de Middelenmeter app hier: Middelenmeter

Jellinek Online Zelfhulp: online zelfhulpprogramma’s

Voor iedereen die anoniem, gratis en in de eigen tijd aan de slag wilt met zijn of haar gebruik. De Jellinek Online Zelfhulp is beschikbaar voor alcohol, tabak, cannabis, cocaïne en gokken. Mocht je behoefte hebben aan iets meer ondersteuning dan is er ook de Begeleide Zelfhulp waarbij de praktijkondersteuner of de huisarts kan meekijken in het programma.

Zie deze pagina voor meer informatie: Jellinek Online Zelfhulp

MOTI 55: individueel gesprekkentraject voor 55+

Moti-55 is een individueel gesprekkentraject voor personen vanaf 55 jaar die kritisch willen kijken naar hun eigen alcoholgebruik of daarmee willen minderen. In vier gesprekken ga je wat dieper in op de oorzaken en gevolgen van het gebruik.

Zie deze pagina voor meer informatie: Moti 55

Wijkchallenge: gezamenlijk met de hele wijk stoppen met roken

Tijdens de wijkchallenge worden wijken uitgedaagd om gezamenlijk te stopen met roken. De Wijkchallenge is opgezet als een wedstrijd tussen twee wijken. Jellinek voert onder andere de groepstrainingen uit.

Zie deze pagina voor meer informatie: Wijkchallenge

IkPas: even een maandje niet drinken

Alcohol is het middel dat het meeste gebruikt wordt in Nederland. Alcohol kan echter ook problemen geven, bijvoorbeeld met de gezondheid. Voor veel mensen is alcohol echter zo normaal geworden dat ze zelf niet door hebben hoe vaak ze eigenlijk drinken. Voor deze mensen is IkPas bedacht (ook wel Dry Januari genoemd). Bij IkPas dagen we mensen uit om een maand geen alcohol te drinken.

Zie voor meer informatie deze website: IkPas

Aanbod voor de eerstelijnszorg: POH, huisarts en andere zorgprofessionals

Als professional in de zorg krijg je op verschillende manieren te maken met middelengebruik. Je vervult een belangrijke rol in vroegsignalering, bespreekbaar maken en motiveren en de doorverwijzing van patiënten. Jellinek Preventie kan de praktijk ondersteunen, er kan gebruik gemaakt worden van effectieve interventies die ondersteunend zijn voor professionals, patiënten en naasten.

Zie deze pagina voor meer informatie: Aanbod voor de eerstelijnszorg