Naasten van cliënten

Jellinek is rookvrij

Je bent familie of een vriend van een cliënt van ons. Daarom is het volgende voor je belangrijk om te weten dat Jellinek rookvrij is. Dit betekent dat alle afdelingen op alle locaties geheel rookvrij zijn. Wij kiezen hiervoor omdat wij een gezondheidszorg instelling zijn en alles willen doen om de gezondheid te bevorderen. Jellinek rookvrij geldt dan ook voor iedereen: cliënten, medewerkers en bezoekers. Niemand moét stoppen met roken. Het blijft een eigen keuze. Maar tijdens een bezoek of verblijf op onze locatie is iedereen rookvrij in en om het gebouw. Er zijn dan ook geen rookruimtes aanwezig. Indien een cliënt aangeeft ook te willen stoppen met roken, wordt hij/zij hierin optimaal ondersteund en begeleid.

Waarom Jellinek rookvrij?

  • Tabaksverslaving is een van de meest ernstige verslavingen. Jellinek biedt enkel behandeling voor een tabaksverslaving wanneer een cliënt in behandeling is voor een andere verslaving. Wij gunnen iedereen een rookvrij leven, en willen in ieder geval een rookvrije behandelomgeving aanbieden aan al onze cliënten.
  • Is je naaste in behandeling voor een ander middel? De kans van slagen van de behandeling wordt groter als hij/zij ook stopt met roken.
  • De gezondheid van onze cliënten verbetert, maar ook hun stemming verbetert.
  • Roken zet anderen aan tot roken. Als cliënten stoppen wordt het voor andere cliënten ook makkelijker om gestopt te blijven. Zo zorgen we samen voor een veilige en gezonde omgeving.

Deze beleidswijziging heeft gevolgen voor de behandeling die onze cliënt krijgt en voor jou als familie of vriend. De behandelaar zal dit dan ook bespreken tijdens de eerstvolgende afspraak. Heb je zelf nog vragen? Deze kun je stellen bij de behandelaar of bel met de Jellinek Advieslijn088 – 505 1220, elke werkdag bereikbaar van 8:30 tot 17:00 uur. Je laat je naam en vraag achter. Tussen 13:00 en 17:00 uur word je teruggebeld. 

terug naar top

JellinekMinnesota online familieavond

JellinekMinnesota organiseert elke zes weken een online familieavond.

Naasten van (voormalige, toekomstige en huidige) cliënten maken kennis met (een deel van) het behandelteam. Ze horen deze avond wat de JellinekMinnesota-behandeling precies inhoudt. Daarnaast krijgen naastbetrokkenen handvatten aangereikt om in de relatie met cliënten zelf óók gezonde keuzes te kunnen maken. Verbondenheid, eigen verantwoordelijkheid, ruimte maken voor emoties, acceptatie van wat je wél en wat je niet kunt veranderen én zelfhulpgroepen voor naastbetrokkenen zijn terugkerende thema’s tijdens een familieavond.

Mail naar jellinekminnesota@jellinek.nl om je aan te melden en voor de data.

terug naar top

Vraag & Antwoord

Kijk eens bij Vraag en Antwoord Behandeling voor veelgestelde vragen over behandelingen bij Jellinek. Staat jouw vraag er niet tussen, stel hem dan hier.

terug naar top

Telefonisch advies

Telefonisch advies nodig?

Bel de Jellinek Advieslijn voor persoonlijk advies088 – 505 1220, elke werkdag bereikbaar van 8:30 tot 17:00 uur. Je laat je naam en vraag achter. Tussen 13:00 en 17:00 uur word je teruggebeld. Onze medewerkers hebben expertise over behandeling bij de Jellinek en up-to-date informatie over middelen. Je kunt hier terecht voor uitgebreid antwoord op korte vragen.

Heb je veel verschillende of hele uitgebreide vragen, dan kun je ook via de Jellinek Advieslijn ingepland worden voor een persoonlijk adviesgesprek. Aan het adviesgesprek zijn geen kosten verbonden, ook niet voor de eigen risico van jouw zorgverzekeraar.

terug naar top