Informatie over alcohol & drugs

Drugs en zwangerschap

Maak een keuze van een drugssoort en een fase voor meer informatie.

Bekijk

 

Alcohol
Alcohol
Cannabis
Cannabis
Cocaïne
Cocaïne
Basecoke
Basecoke
GHB
GHB
Heroïne
Heroïne
Ketamine
Ketamine
LSD
LSD
Slaap- en<br/>kalmerings-<br/>middelen
Slaap- en
kalmerings-
middelen
Smartdrugs
Smartdrugs
Speed
Speed
Tabak
Tabak
Truffels<br/>en<br/>paddo's
Truffels
en
paddo's
XTC / MDMA
XTC / MDMA
Seks
Bevruchting
Zwangerschap
Bevalling
Borstvoeding
Ontwikkeling van het kind
Dan nog dit
Literatuur

 

Seks & Ketamine

Ketamine en seks

Ketamine en seks

Ketamine is een dissociatief middel, wanneer je het gebruikt verminderen je co├Ârdinatie en je motoriek. Dit betekent dat mensen hun bewegingen als houterig en robotachtig ervaren, en kunnen zich hierdoor moeilijker bewegen.

Seks tijdens ketamine-gebruik wordt verschillend ervaren. Sommige mensen hebben moeite met het komen tot een seksuele daad (vanwege verlies motoriek en co├Ârdinatie). Seks kan hierdoor als ingewikkeld of afstandelijk worden ervaren.

Anderen hebben juist een voorkeur, om op een lage dosering ketamine seks te hebben.
Ketamine is een verdovend middel, waardoor het gevoel tijdens seks kan verminderen, daarnaast hebben mannen (bij hogere doseringen) moeite om een erectie te krijgen (bron 2).

Ketamine heeft een verdovend effect, hierdoor voel je minder pijn. Omdat je gevoel verminderd is, bestaat het risico dat je beschadigingen oploopt aan je geslachtsorgaan. Pas dus op bij ruwe handelingen.

Daarnaast zorgt ketamine voor desinteresse, of vervlakking van emoties. Het interesseert je misschien niet meer zo, of de seks veilig is. Let er dus bewust op, dat je veilig vrijt, en gebruik een condoom om je te beschermen teven SoaÔÇÖs.

Er moet ook een onderscheid worden gemaakt tussen een lage en een hoge dosis. Bij een lage dosis ketamine komen mensen in een dromerige, zweverige toestand terecht. Bij een hoge dosis treden dissociatieve effecten op zoals:

Wanneer je wilt experimenteren met seks en ketamine neem dan een lage dosering en doe het met een partner waar mee je je vertrouwd voelt.

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 ÔÇô 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat