Aanbod regio Amersfoort

  1. Preventief adviesgesprek
  2. Moti-4: individuele gesprekken met een jongere die gebruikt
  3. Oudercursus: Help, mijn kind kan niet zonder!
  4. KOPP/KOV: praatgroepen voor kinderen en jongeren
  5. Signaleren & begeleiden: trainingsaanbod voor docenten, hulpverleners en jongerenwerkers
  6. Online Ouderavond: informatieve video’s voor ouders
  7. Live Chat: voor alle vragen over alcohol & drugs
  8. Mindmasters: website met interactieve informatie voor jongeren
  9. Jellinek Advieslijn: telefonisch advies
  10. Jellinek Jeugd: behandeling voor jongeren

In deze podcast van buurtnetwerker Jelle de Boer legt Sarsani Schenk uit wat Jellinek Preventie voor doet in Amersfoort.

Preventief adviesgesprek

Maak je je zorgen over je kind? Of heb je vragen over hoe je met het middelengebruik van je kind om kan gaan? Je kunt bij ons terecht voor een gratis adviesgesprek met een preventiewerker. We maken geen dossier op.

Zie deze pagina voor meer informatie: Preventief adviesgesprek

Moti-4: individuele gesprekken met een jongere die gebruikt

Moti-4 is een gesprekkentraject op maat voor jongeren van 14 t/m 24 jaar die in de problemen dreigen te raken door middelengebruik, gokken of gamen. Voor deze jongeren is er het laagdrempelige traject Moti-4.

Zie deze pagina voor meer informatie: Moti-4

Oudercursus: Help, mijn kind kan niet zonder!

Wanneer jouw kind overmatig middelen- of beeldscherm gebruikt, kan dit binnen het gezin problemen opleveren. Jellinek Preventie Jeugd reikt je tijdens deze cursus kennis en handvatten aan om de regie weer in handen te krijgen. De cursus is voor ouders en opvoeders met kinderen van 12 tot 23 jaar die problematisch alcohol, drugs of beeldscherm gebruiken.

In vijf avonden wordt ingegaan op de communicatie in het gezin en krijg je praktische informatie om anders met je kind om te gaan. Er kunnen maximaal twaalf ouders/ opvoeders per groep deelnemen. Er worden cursussen gegeven in Amsterdam, Utrecht en Amersfoort.

Kijk hier voor meer informatie, data en aanmelden.

KOPP/KOV: praatgroepen voor kinderen en jongeren

Kinderen van ouders met psychische problemen (KOPP) en kinderen van ouders met verslavingsproblemen (KOV) lopen een verhoogd risico om zelf ook psychische of verslavingsproblemen te ontwikkelen. Voor deze kinderen zijn er KOPP/KOV-groepen ontwikkeld.

Zie deze pagina voor meer informatie: KOPP/KOV

Signaleren & begeleiden: trainingsaanbod voor docenten, hulpverleners en jongerenwerkers

Sigenaleren & begeleiden is een training aan beroepskrachten uit het VO, MBO, HBO en wetenschappelijk onderwijs zoals docenten, hulpverleners en jongerenwerkers over hoe middelengebruik bij jongeren te signaleren en bespreekbaar te maken. 

Zie deze pagina voor meer informatie: Signaleren & begeleiden

Online Ouderavond: informatieve video’s voor ouders

Ouders kunnen meer doen dan alleen regels stellen. Op een positieve manier kan je veel bereiken. Jellinek verzorgt met regelmaat ouderavonden over dit onderwerp. Om het de ouders makkelijk te maken is deze online ouderavond beschikbaar. Een ouderavond die je kan bezoeken wanneer het je uitkomt.

Zie deze pagina voor meer informatie: Online ouderavond

Live Chat: voor alle vragen over alcohol & drugs

Heb je vragen over alcohol of drugs en hoe je jouw kind hierin kunt opvoeden dan kun je anoniem chatten met een deskundige van de Chat Alcohol & drugs.

Zie deze pagina voor meer informatie: Chat alcohol & drugs

Jellinek Advieslijn: telefonisch advies

Voor mensen met vragen over zichzelf of over iemand in hun omgeving met betrekking tot alcohol, drugs, gokken, gamen of verslaving.

088 505 1220, elke werkdag bereikbaar 8:30-17:00. Je laat je naam en vraag achter. Tussen 13:00 en 17:00 word je teruggebeld.

Jellinek Jeugd: behandeling voor jongeren

Zit je niet lekker in je vel, heb je problemen door alcohol, drugs, gokken of gamen thuis of op school? Dan is Jellinek Jeugd er voor jou. We helpen kinderen en jongeren tussen de 0 en 23 jaar met allerlei problemen.

Zie deze pagina voor meer informatie: Jellinek Jeugd