Behandelingen

Aanmelden voor een behandeling?

Hoe kan ik me aanmelden?

Als u zich aan wilt melden voor een behandeling kunt u dat op verschillende manieren doen:

Onze behandelwijzer

Jellinek heeft een kwaliteitsstatuut. We noemen het ook wel behandelwegwijzer, omdat het gaat over hoe alles vóór, tijdens en na je behandeling is georganiseerd. Je kunt hier alle veel gestelde vragen lezen over de intake, je behandeling en de afronding van je behandeling bij Jellinek.

Je kunt hier de behandelwegwijzer in zijn geheel downloaden.

Wat is een intakegesprek?

Zodra we de verwijsbrief ontvangen hebben zal de Centrale Aanmelding Arkin, op basis van de informatie in de verwijsbrief en van eventuele eerdere behandelingen, een eerste gesprek met u plannen. Het kan zijn dat wij daarvoor nog wat aanvullende vragen hebben. Een van de behandelaren van CAA neemt dan contact op met u en/of uw huisarts/verwijzer. Het maakt niet uit of u zelf eerst het aanmeldformulier heeft ingevuld of dat uw huisarts een verwijzing heeft doorgestuurd. Let op: mocht u zichzelf hebben aangemeld dan heeft u uiteindelijk wel altijd een verwijsbrief nodig, maar die kunt u ook na afloop van ons telefonisch contact nog aan uw huisarts vragen.

In het telefonische gesprek gaat een van onze medewerkers na wat uw probleem is. Aan het einde van het gesprek maken we direct een afspraak voor een eerste behandelgesprek. Dit eerste behandelgesprek dat u bij ons hebt, noemen we het intakegesprek. Een van onze behandelaars gaat samen met u na welke behandeling geschikt is en legt dit vast in een behandelplan. Aan het einde van het gesprek maakt de behandelaar direct een afspraak voor de vervolgbehandeling. Ook krijgt u een folder met informatie over de behandeling die u gaat volgen. Bekijk hier ook de video waarin duidelijk wordt uitgelegd wat een intake is.

Mag ik iemand (familie, vriend) meenemen?

Jazeker. Het heeft zelfs de voorkeur dat u tijdens het intakegesprek iemand meeneemt. Jellinek vindt de betrokkenheid van partners, familieleden en vrienden bij de behandeling erg belangrijk. Zij kunnen u steunen tijdens en na uw behandeling. Daarnaast kan uw naaste zelf ook steun gebruiken. Zo kan er wederzijds begrip opgebouwd worden wat de behandeling ten goede zal komen. U bent dus van harte uitgenodigd om iemand mee te nemen naar het intakegesprek.

Twijfelt u erg of u zich nu moet aanmelden voor een intake of niet, maar wilt u hier toch graag eens met een van onze behandelaren over praten? Of vindt u de drempel naar behandeling nog te groot, maar weet u dat u hulp nodig heeft? Meldt u zich dan aan voor een gratis adviesgesprek via 088-505 12 20 (ma t/m vr tussen 09:00 – 11:00 uur en 15:00 – 17:00 uur).

Hoe verloopt de aanmelding bij Jellinek?

Hoe is uw lichamelijke conditie?

Om u goed te adviseren, willen we graag weten hoe uw lichamelijke conditie is. Daarvoor laat u bloed prikken en een longfoto maken. Verder is het belangrijk om te weten of u medicijnen gebruikt. Voor sommige behandelingen is daarnaast een lichamelijk onderzoek nodig door een verslavingsarts.

Heeft uw behandeling effect?

We vragen u om thuis alvast een digitale vragenlijst in te vullen. Tijdens de behandeling krijgt u het verzoek dat nog een aantal keer te doen. Zo meten we of uw behandeling helpt.

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat