Maak een keuze van een drugssoort en een fase voor meer informatie.
Er is weinig onderzoek gedaan naar het effect van ketamine op de vruchtbaarheid; het ongeboren kind en baby’s. De tekst hieronder is gebaseerd op basis van ervaring en dierproeven, let op: omdat er zo weinig over bekend is, adviseren we om extra voorzichtig te zijn tijdens de bevruchting en zwangerschap.
Tijdens de zwangerschap, wordt een placenta (moederkoek) aangemaakt. Deze placenta werkt als een filter, en zorgt er voor dat er zo min mogelijk afvalstoffen bij het ongeboren kind terechtkomen. Een aantal stoffen, zoals alcohol, nicotine en andere drugs, passeren de placenta, en komen dus direct bij het ongeboren kind terecht. Het is daarom schadelijk voor je kind om deze stoffen tijdens je zwangerschap te gebruiken. Ketamine is ook zo’n stof, het passeert de placenta gemakkelijk, en komt direct bij het ongeboren kind terecht.
De schadelijkheid van ketamine op het ongeboren kind is nooit onderzocht. Er zijn wel enkele dierproeven gedaan, met kleine studie-aantallen. Hierbij werden geen extra geboortedefecten gevonden. Omdat het effect van ketamine bij de zwangere vrouw nooit is onderzocht, raden we af om ketamine tijdens de zwangerschap te gebruiken.
Er moet wel rekening worden gehouden met het feit, dat als een zwangere vrouw ketamine gebruikt, ze geestelijk in een andere toestand verkeerd. Hierdoor kunnen er gemakkelijk ongelukken gebeuren, die schadelijk voor het kind kunnen zijn. Dit is helemaal het geval wanneer de moeder ketamine gebruikt en een ‘bad trip’ krijgt.