Informatie over alcohol & drugs

Drugs en zwangerschap

Maak een keuze van een drugssoort en een fase voor meer informatie.

Bekijk

 

Alcohol
Alcohol
Cannabis
Cannabis
Cocaïne
Cocaïne
Basecoke
Basecoke
GHB
GHB
Heroïne
Heroïne
Ketamine
Ketamine
LSD
LSD
Slaap- en<br/>kalmerings-<br/>middelen
Slaap- en
kalmerings-
middelen
Smartdrugs
Smartdrugs
Speed
Speed
Tabak
Tabak
Truffels<br/>en<br/>paddo's
Truffels
en
paddo's
XTC / MDMA
XTC / MDMA
Seks
Bevruchting
Zwangerschap
Bevalling
Borstvoeding
Ontwikkeling van het kind
Dan nog dit
Literatuur

 

Seks & XTC / MDMA

XTC / MDMA en seks

XTC / MDMA en seks

Tijdens het gebruik heeft XTC invloed op je seksuele beleving. Je moet dan een onderscheid maken tussen een lage en een hoge dosis.

XTC seksBij een lage dosis neemt het verlangen naar de ander toe en heb je een sterke behoefte om te knuffelen. Je krijgt een erectie en deze kan ook langer aanhouden. Klaarkomen gaat echter moeilijker of lukt in het geheel niet. Ook bij vrouwen neemt het verlangen toe en wordt het orgasme vertraagd.

Bij een hoge dosis komt de erectie in veel gevallen niet en klaarkomen gaat ook niet. Wanneer je heel lang en veel gebruikt hebt, neemt zowel het verlangen als het vermogen om een erectie te krijgen af.

Het niet kunnen krijgen van een zaadlozing tijdens XTC-gebruik is dus normaal. Daar kun je natuurlijk van schrikken waardoor je de dagen erna onzeker bent. Die onzekerheid kan je ook lichtelijk impotent maken. Ook kun je van XTC een down of leeg gevoel krijgen. Ook dan heb je minder zin in seks. Maar ook dat lege gevoel gaat na verloop van tijd vanzelf voorbij.

Bij langdurig gebruik kan de impotentie langer aanhouden tot wel enkele weken.

XTC GEEN SEKS DRUG

Uit onderzoek blijkt dat XTC meer een ÔÇśhugÔÇÖ dan een ÔÇśseksÔÇÖ drug is. Gebruikers van XTC hebben meer behoefte aan sensueel contact zoals aanraken dan aan seksueel contact. XTC heeft ook invloed op de seks: onder invloed van XTC worden vaak meer risicoÔÇÖs genomen zoals het niet gebruiken van een condoom. Verder wordt het orgasme uitgesteld maar ook vaak intenser ervaren.

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 ÔÇô 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat