Lees voor
 

Drugs en zwangerschap

Maak een keuze van een drugssoort en een fase voor meer informatie.

Bekijk

 

Alcohol
Cannabis
Cocaïne
Basecoke
GHB
Heroïne
Ketamine
LSD
Slaap- en kalmerings­middelen
Smart­drugs
Speed
Tabak
Truffels en paddo's
XTC / MDMA
Seks
Bevruchting
Zwangerschap
Bevalling
Borstvoeding
Ontwikkeling van het kind
Dan nog dit
Literatuur

 

Seks & Basecoke

Cocaïne en seks

Cocaïne en seks

Cocaïne / crack is een drug, die de afgifte van bepaalde stoffen (o.a. dopamine, norepinephrine) in de hersenen stimuleert. Deze stoffen hebben invloed op de seksualiteit en de seksuele beleving. Het probleem met langdurig cocaïnegebruik is dat door de extra afgifte van deze stofjes in de hersenen, de voorraden uitgeput raken. Hierdoor geniet je minder van seks en is het moeilijker om tot een orgasme te komen. Het uitputten van de voorraden kan uiteindelijk leiden tot impotentie.

MANNEN

Eenmalig gebruik

Een lage dosis stimuleert meestal het verlangen en het vermogen tot het krijgen van een erectie, terwijl het klaarkomen wordt uitgesteld. Bij een hoge dosis kan het zijn dat de man geen erectie meer kan krijgen. Als toch een erectie optreedt is duurt deze vaak langer. Het euforisch gevoel van het gebruik van de cocaïne kan ertoe leiden, dat ‘gewone’ seks ineens minder lekker lijkt.

Langdurig gebruik

Langdurig gebruik vermindert het seksuele verlangen. Het vermindert het vermogen tot het krijgen van een erectie en het klaarkomen. Bij verdere uitputting van de voorraden dopamine en norepinephrine (hormonen in de hersenen) kan het verlangen volledig verdwijnen en kan impotentie ontstaan.

VROUWEN

Eenmalig gebruik

Het effect van een lage dosis cocaïne is bij vrouwen minder eenduidig. Een lage dosis kan het verlangen zowel vergroten als verminderen. De intensiteit van het orgasme wordt vaak vergroot. Bij een hoge dosis vermindert het verlangen meestal. De intensiteit van het orgasme kan zowel vergroot als verminderd worden. Het euforisch gevoel van het gebruik van de cocaïne kan ertoe leiden, dat ‘gewone’ seks ineens minder lekker lijkt.

Langdurig gebruik

Langdurig gebruik vermindert het verlangen en het vermogen om een orgasme te hebben. Bij verdere uitputting kan het verlangen naar seks volledig verdwijnen.

ISO 9001 HKZNEN7510 Keurmerk

Disclaimer | Privacyverklaring | Cookiebeleid | © 2024 Jellinek - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin