Informatie over alcohol & drugs

Drugs en zwangerschap

Maak een keuze van een drugssoort en een fase voor meer informatie.

Bekijk

 

Alcohol
Alcohol
Cannabis
Cannabis
Cocaïne
Cocaïne
Basecoke
Basecoke
GHB
GHB
Heroïne
Heroïne
Ketamine
Ketamine
LSD
LSD
Slaap- en<br/>kalmerings-<br/>middelen
Slaap- en
kalmerings-
middelen
Smartdrugs
Smartdrugs
Speed
Speed
Tabak
Tabak
Truffels<br/>en<br/>paddo's
Truffels
en
paddo's
XTC / MDMA
XTC / MDMA
Seks
Bevruchting
Zwangerschap
Bevalling
Borstvoeding
Ontwikkeling van het kind
Dan nog dit
Literatuur

 

Seks & Basecoke

Cocaïne en seks

Cocaïne en seks

Cocaïne / crack is een drug, die de afgifte van bepaalde stoffen (o.a. dopamine, norepinephrine) in de hersenen stimuleert. Deze stoffen hebben invloed op de seksualiteit en de seksuele beleving. Het probleem met langdurig cocaïnegebruik is dat door de extra afgifte van deze stofjes in de hersenen, de voorraden uitgeput raken. Hierdoor geniet je minder van seks en is het moeilijker om tot een orgasme te komen. Het uitputten van de voorraden kan uiteindelijk leiden tot impotentie.

MANNEN

Eenmalig gebruik

Een lage dosis stimuleert meestal het verlangen en het vermogen tot het krijgen van een erectie, terwijl het klaarkomen wordt uitgesteld. Bij een hoge dosis kan het zijn dat de man geen erectie meer kan krijgen. Als toch een erectie optreedt is duurt deze vaak langer. Het euforisch gevoel van het gebruik van de coca├»ne kan ertoe leiden, dat ÔÇśgewoneÔÇÖ seks ineens minder lekker lijkt.

Langdurig gebruik

Langdurig gebruik vermindert het seksuele verlangen. Het vermindert het vermogen tot het krijgen van een erectie en het klaarkomen. Bij verdere uitputting van de voorraden dopamine en norepinephrine (hormonen in de hersenen) kan het verlangen volledig verdwijnen en kan impotentie ontstaan.

VROUWEN

Eenmalig gebruik

Het effect van een lage dosis coca├»ne is bij vrouwen minder eenduidig. Een lage dosis kan het verlangen zowel vergroten als verminderen. De intensiteit van het orgasme wordt vaak vergroot. Bij een hoge dosis vermindert het verlangen meestal. De intensiteit van het orgasme kan zowel vergroot als verminderd worden. Het euforisch gevoel van het gebruik van de coca├»ne kan ertoe leiden, dat ÔÇśgewoneÔÇÖ seks ineens minder lekker lijkt.

Langdurig gebruik

Langdurig gebruik vermindert het verlangen en het vermogen om een orgasme te hebben. Bij verdere uitputting kan het verlangen naar seks volledig verdwijnen.

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 ÔÇô 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat