Behandeling volwassenen

Bij Jellinek is een behandeling niet zwaarder dan noodzakelijk. Licht als het kan, intensief als het moet. Onze hulp varieert van behandeling via internet tot een intensieve dagbehandeling of opname. Samen met het intaketeam bepaal jij de inhoud en setting van de behandeling.

Soorten behandelingen

Wij bieden de volgende behandelingen aan:

Cognitieve Gedragstherapie vormt het grootste deel van onze behandelingen. Als het nodig is om te ontgiften bieden we ook een detox aan.

Ook voor naasten

Als een dierbare naaste een verslaving heeft, dan lijdt de hele omgeving er vaak onder. Vaak houden familieleden, partners of vrienden – onbewust – de verslaving mede in stand. Dit gebeurt met de beste bedoelingen. Of uit schaamte en schuldgevoel. Zoals een vrouw die op maandagochtend haar man op zijn werk ziek meldt met griep, terwijl hij eigenlijk in bed ligt met een flinke kater. Of ouders die gokschulden van hun kind aflossen. Vaak ontwikkelen zich bepaalde patronen en ontstaat een cultuur van op de tenen lopen, loze beloftes maken, over grenzen heen gaan en liegen en bedriegen. Ook de naasten kunnen daarom advies, behandeling en ondersteuning bij Jellinek krijgen.

Verslaving in combinatie met psychische klachten

Heb je naast jouw verslavingsprobleem last van psychische klachten zoals angst, depressie of een trauma, dan kunnen we dit tegelijkertijd bij Jellinek behandelen. Onze behandelaren hebben deze specialistische kennis en hebben hier ruime ervaring mee.

Medische begeleiding

Stoppen met alcohol en/of drugs kan moeilijk zijn. Medische ondersteuning van een verslavingsarts en professionele begeleiding bij de detox is dan verstandig. Jellinek heeft hiervoor een team van verslavingsartsen en verpleegkundigen in huis. Soms is medicatie nodig om te voorkomen dat je terugvalt. Dit geeft extra ondersteuning om grip te krijgen op jouw gebruik, zodat je weer beter kunt functioneren.

Locaties van Jellinek

Jellinek helpt mensen in heel Nederland. Wij hebben locaties in :

Zet de eerste stap

Jellinek helpt jou. Zet de eerste stap naar een gezond leven en meld je aan voor een behandeling. Wil je liever persoonlijk contact, bel dan 088 – 505 1220.