Behandelingen

Behandeling volwassenen

Behandeling volwassenenBij Jellinek is een behandeling niet zwaarder dan noodzakelijk. Licht als het kan, intensief als het moet.

Onze hulp varieert van behandeling via internet tot een intensieve dagbehandeling of opname. U bepaalt zoveel mogelijk zelf de richting en setting van behandeling.

 

Cognitieve gedragstherapie en Minnesotabehandeling

Een groot deel van onze behandelingen zijn op basis van cognitieve gedragstherapie. Ook kunt u behandelingen volgen die gebaseerd zijn op het Minnesotamodel.

Ook voor partner en familie

Als een familielid verslaafd is, dan lijdt de hele familie eronder. Vaak houden familieleden – onbewust – de verslaving mede in stand. Dit gebeurt met de beste bedoelingen of uit schaamte en schuldgevoel. Zoals een vrouw die op maandagochtend haar man op zijn werk ziek meldt met griep, terwijl hij eigenlijk in bed ligt met een flinke kater. Of ouders die gokschulden van hun kind aflossen. Vaak ontwikkelen zich bepaalde patronen en ontstaat een cultuur van op de tenen lopen, loze beloftes maken, over grenzen heen gaan en liegen en bedriegen. Ook de partner en de familie kunnen daarom advies, behandeling en ondersteuning bij Jellinek krijgen.

Verslaving in combinatie met psychische klachten

Heeft u naast uw verslavingsprobleem last van psychische klachten zoals angst, depressie of een trauma, dan kunnen we dit tegelijkertijd bij Jellinek behandelen. Onze behandelaren hebben deze specialistische kennis en hebben hier ruime ervaring mee.

Medische begeleiding

Stoppen met alcohol en/of drugs kan moeilijk zijn. Medische ondersteuning van een verslavingsarts en professionele begeleiding bij de detox is dan verstandig. Jellinek heeft hiervoor een team van verslavingsartsen en verpleegkundigen in huis. Soms is medicatie nodig om te voorkomen dat u terugvalt. Dit geeft u extra ondersteuning om grip te krijgen op uw gebruik, zodat u weer beter kunt functioneren.

Locaties van Jellinek

Jellinek helpt mensen in heel Nederland. Wij hebben vestigingen in Amsterdam, Amstelveen, Almere, Amersfoort, Hilversum, Utrecht, Veenendaal, Gorinchem en we bieden ook behandeling aan via internet.

Zet de eerste stap

Jellinek helpt u. Zet de eerste stap naar een gezond leven en meld u aan voor een behandeling. Wilt u liever persoonlijk contact, bel dan 088-505 12 20.

 

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat