Lees voor
 

Drugs en zwangerschap

Maak een keuze van een drugssoort en een fase voor meer informatie.

Bekijk

 

Alcohol
Cannabis
Cocaïne
Basecoke
GHB
Heroïne
Ketamine
LSD
Slaap- en kalmerings­middelen
Smart­drugs
Speed
Tabak
Truffels en paddo's
XTC / MDMA
Seks
Bevruchting
Zwangerschap
Bevalling
Borstvoeding
Ontwikkeling van het kind
Dan nog dit
Literatuur

 

Bevruchting & Slaap- en kalmeringsmiddelen

Slaap- en kalmeringsmiddelen en bevruchting

Slaap- en kalmeringsmiddelen en bevruchting

SPERMACELLEN

Het gebruik van slaap- en kalmeringsmiddelen kan effect hebben op de kwaliteit van spermacellen. Proefdieronderzoek heeft uitgewezen dat bepaalde slaap- en kalmeringsmiddelen fouten veroorzaken bij de ontwikkeling van de spermacellen. Hierdoor zullen de spermacellen niet in staat zijn om een eicel te bevruchten. Lees ook altijd de bijsluiter van het slaap- en/of kalmeringsmiddel voor de goede informatie.

EICELLEN

Het gebruik van slaap- en kalmeringsmiddelen kan effect hebben op de kwaliteit van de eicellen. Proefdieronderzoek heeft uitgewezen dat langdurig gebruik van slaap- en/of kalmeringsmiddelen de rijping van de eicel vertraagt. Hierdoor is een eicel niet rijp op het moment, dat de eisprong plaats moet vinden en kan niet bevrucht worden. Zo gauw er gestopt wordt met het gebruik van de middelen, zal de rijping weer snel genoeg plaatsvinden. Lees ook altijd de bijsluiter van het slaap- en/of kalmeringsmiddel voor de goede informatie.

SLAAP- EN KALMERINGSMIDDELEN EN ‘DE PIL’

Er zijn verschillende soorten slaap- en kalmeringsmiddelen. Meestal worden deze middelen ook alleen via een arts verstrekt (op recept). In dit geval zit er altijd een bijsluiter bij. Lees deze om te zien of het product te gebruiken is samen met de hormonale anticonceptie, zoals de ‘pil’.

SLAAP- EN KALMERINGSMIDDELEN EN DE GENEN

Het gebruik van slaap- en kalmeringsmiddelen heeft voor zover bekent geen effect op de genen. Slaap- en kalmeringsmiddelen zijn voor zover bekend niet kankerverwekkend.

ISO 9001 HKZNEN7510 Keurmerk

Disclaimer | Privacyverklaring | Cookiebeleid | © 2024 Jellinek - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin