Lees voor
 

Drugs en zwangerschap

Maak een keuze van een drugssoort en een fase voor meer informatie.

Bekijk

 

Alcohol
Cannabis
Cocaïne
Basecoke
GHB
Heroïne
Ketamine
LSD
Slaap- en kalmerings­middelen
Smart­drugs
Speed
Tabak
Truffels en paddo's
XTC / MDMA
Seks
Bevruchting
Zwangerschap
Bevalling
Borstvoeding
Ontwikkeling van het kind
Dan nog dit
Literatuur

 

Bevalling & Slaap- en kalmeringsmiddelen

Slaap- en kalmeringsmiddelen en problemen tijdens de bevalling

Slaap- en kalmeringsmiddelen en problemen tijdens de bevalling

LICHTE DOSIS TOEGEDIEND TIJDENS BEVALLING

Als de bevalling ondraaglijk is, is er een mogelijkheid om een lichte dosis kalmeringsmiddelen te gebruiken. Dit proberen de artsen echter zoveel mogelijk te vermijden. Door het gebruik van een kalmeringsmiddel tijdens de bevalling, raakt het kind ook enigszins verdoofd. Na de geboorte moet het kind ademhalen en dat is voor zo’n klein kind een hele inspanning. Hier zit het verdovende effect alleen maar in de weg, waardoor de eerste ademhaling nog moeilijker wordt. Ook kan het tot ontwenningsverschijnselen leiden.

LANG AANTOONBAAR

Na de geboorte is een kind nog steeds in ontwikkeling en nog niet volgroeid. Dit houdt ook in, dat het afbreken van afval- en gifstoffen nog niet op hetzelfde niveau werkt als bij een volwassene. Als een moeder vlak voor de bevalling nog slaap- of kalmeringsmiddelen gebruikte, kan het voorkomen, dat deze stoffen nog dagen of zelfs weken in het bloed van het kind aantoonbaar zijn. Door het effect van deze middelen kan het kind kort na de geboorte ook heel slap en sloom zijn en daardoor slecht drinken.

ONTWENNINGSVERSCHIJNSELEN

Kinderen die tijdens de zwangerschap blootgesteld zijn aan benzodiazepines, kunnen 2 tot 6 uur na de geboorte ontwenningsverschijnselen gaan vertonen. Ontwenningsverschijnselen kenmerken zich door: een verhoogde temperatuur, hyperactiviteit, zowel een verhoogde als een verlaagde bloeddruk, trillingen, een slechte zuigreflex, diarree, overgeven, trage gewichtstoename of een versnelde ademhaling.

ISO 9001 HKZNEN7510 Keurmerk

Disclaimer | Privacyverklaring | Cookiebeleid | © 2024 Jellinek - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin