Informatie over alcohol & drugs

Drugs en zwangerschap

Maak een keuze van een drugssoort en een fase voor meer informatie.

Bekijk

 

Alcohol
Alcohol
Cannabis
Cannabis
Cocaïne
Cocaïne
Basecoke
Basecoke
GHB
GHB
Heroïne
Heroïne
Ketamine
Ketamine
LSD
LSD
Slaap- en<br/>kalmerings-<br/>middelen
Slaap- en
kalmerings-
middelen
Smartdrugs
Smartdrugs
Speed
Speed
Tabak
Tabak
Truffels<br/>en<br/>paddo's
Truffels
en
paddo's
XTC / MDMA
XTC / MDMA
Seks
Bevruchting
Zwangerschap
Bevalling
Borstvoeding
Ontwikkeling van het kind
Dan nog dit
Literatuur

 

Seks & Cannabis

Cannabis en seks

Cannabis en seks

ALGEMEEN

Van cannabis wordt wel gezegd, dat het de gevoelens versterkt. Zo kan dit ook gebeuren op het gebied van seks. De effecten van cannabis verschillen echter per gebruiker en zijn sterk afhankelijk van de omgeving, de sfeer en hoe vaak iemand gebruikt. Ook is het effect van cannabis op seks bij mannen en vrouwen verschillend.

MANNEN

Bij een lage dosis vergroot cannabis het verlangen en de lichamelijke gevoeligheid. Ook worden de remmingen minder. Onderzoek heeft aangetoond dat cannabis door een groot deel van de gebruikers als lustopwekkend wordt ervaren. Dit effect is waarschijnlijk geestelijk en niet lichamelijk, het testosteron niveau wordt namelijk niet beïnvloedt door matig cannabisgebruik.

Bij een hoge dosis verlaagt cannabis ook de remmingen, maar leidt het vooral bij minder ervaren gebruikers tot een vermindert seksueel verlangen.

Langdurig gebruik van cannabis heeft meer negatieve effecten op seksueel gebied. Zo kan het leiden tot een lager testosteron niveau, verminderde behoefte aan seks en is zelfs in verband gebracht met onvruchtbaarheid. Hier is echter zeer weinig onderzoek naar gedaan.

VROUWEN

Ook bij vrouwen vergroot een lage dosis cannabis het verlangen en de lichamelijke gevoeligheid. Ook worden remmingen minder. Uit onderzoek blijkt dat een lage dosis cannabis geen invloed heeft op de hormonen (FSH, LH, prolactine, cortisol) van de vrouw. Cannabis wordt ook door veel vrouwelijke gebruikers bij lage dosis als lustopwekkend ervaren.

Een hoge dosis kan leiden tot minder remmingen maar een verminderd seksueel verlangen.

Langdurig gebruik van cannabis zorgt bij vrouwen voor een verlaagt seksueel verlangen. Ook vermindert de mogelijkheid tot het krijgen van een orgasme. Er is verder weinig onderzoek gedaan naar de effecten van langdurig gebruik, of dit ook bij vrouwen tot onvruchtbaarheid kan leiden is nog onzeker.

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 ÔÇô 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat