Deel jouw ervaring

LOS

LOS is een vrijwilligersproject van Jellinek Preventie Utrecht. LOS is een samenwerking tussen Sense en Jellinek, en richt zich op het Utrechtse studentenleven. Door middel van peer education worden studenten voorgelicht over seksualiteit en middelengebruik, met name alcohol en cannabis.

Het doel van LOS is om een bijdrage te leveren aan de kennis onder studenten over de risico’s van alcohol- en (soft)drugsgebruik en het voorkomen van problematisch gebruik. Ook wil LOS een bijdrage leveren aan de kennis ten aanzien van verantwoord seksueel gedrag en aan het vergroten van het bewustzijn van de invloed die alcohol- en drugsgebruik op seksualiteit kan hebben. Tot slot wil LOS alcoholgebruik en seksualiteit bespreekbaar maken binnen de peergroup, en streeft het ernaar de misvattingen over alcohol, (soft)drugs en seksualiteit onder studenten te verminderen.

Om dit te bereiken staan de peers van LOS op diverse feesten en festivals met een voorlichtingsstand waar ze aan de hand van quizzen en spellen informatie overbrengen. Ook is er een ‘LOS-pubquiz’ over seks, drugs en alcohol ontwikkeld die bij studie- en studentenverenigingen uitgevoerd kan worden. De vrijwilligers van LOS zijn zelf ook student. Het project heeft een Facebookpagina.

Bel voor meer informatie en/of advies op via 020 – 590 1330 of mail naar preventie@jellinek.nl.

Hier vind je al onze informatie en tips rondom corona voor studenten. 

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2020 Jellinek - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin