Corona update
Klik hier voor een update

Nieuws coronavirus

Hier vind je de laatste updates met betrekking tot corona die gelden voor Jellinek. Jellinek valt onder Arkin, een ggz-instelling met 12 specialismen die samen het hele spectrum van de ggz beslaan. Klik hier als je al het nieuws met betrekking tot corona binnen Arkin en een van andere specialismen wil volgen.

Wij zijn bereikbaar op de volgende kanalen:

  • Jellinek Advieslijn: ma-vr tussen 9:00 – 17:00: 088 – 505 1220
  • Stel je vraag via Vraag & Antwoord. Op ma-vr tussen 9:00 – 17:00 wordt je vraag zo spoedig mogelijk beantwoord.
  • Chat met een medewerker. Op ma-vr tussen 13:00 – 17:00 zijn meerdere medewerkers bereikbaar om te chatten.

=========================================================

20 maart

Dringend corona-advies: Stoppen met roken, een van de beste dingen die je zelf kunt doen

Stoppen met roken is niet voor iedereen makkelijk. Toch willen we benadrukken dat het juist in deze tijden een van de beste dingen is die je zelf kunt doen. Het is dus de moeite waard om het juist nú te proberen. Je hoeft het niet alleen te doen, er zijn online en op afstand manieren waarop je hierbij ondersteund kan worden. Lees hier meer over op deze pagina.

=========================================================

Algehele update 19-03

Het is niet langer verantwoord om de zorg te blijven geven zoals je van ons gewend bent, in face-to-facegesprekken. We nemen geen gezondheidsrisico’s. De nieuwe werkwijze zoals die enkele dagen geleden is afgekondigd, is aangescherpt.

Op afstand i.p.v. face-to-face
Als je ons een afspraak hebt staan nemen we contact met je om te bespreken hoe we dit gaan doen. Indien mogelijk zal je behandelaar op afstand contact met je hebben, bijvoorbeeld telefonisch of met beeldbellen. Mocht face-to-facecontact echt nodig zijn, dan bespreekt je behandelaar dat met je. Het kan ook zijn dat je uitgesteld wordt of door iemand anders moet worden overgenomen.

Groepen worden afgezegd
Groepsbehandelingen worden helaas afgezegd, in ieder geval t/m 31 maart, misschien langer. Groepen mensen bij elkaar vormen momenteel een risico. Je behandelaar overlegt met je of je op een andere manier behandeling of begeleiding kunt krijgen, zoals telefonisch. Of misschien wordt het contact met je behandelaar uitgesteld.

Nieuwe aanmeldingen
Als je ons verwezen bent maar nog geen intake-afspraak hebt gekregen, beoordelen wij of de intake kan worden uitgesteld. Hetzelfde geldt als je in deze periode bij ons wordt aangemeld. Als je met spoed gezien moet worden (acute indicatie), krijg je uiteraard wel een intakegesprek.

Opnames en ontslag
Ben je opgenomen? We bekijken wie er de komende week met ontslag kan, zolang dit verantwoord is, uiteraard. Nieuwe opnames gebeuren alleen bij een ernstige noodzaak.

Bezoek
Opgenomen cliënten mogen vanaf nu maximaal één bezoeker per cliënt per dag ontvangen (m.u.v. Inforsacliënten op de Duivendrechtsekade). Dit is inmiddels bij de meeste zorginstellingen zo.

Deze maatregelen gelden in ieder geval t/m 31 maart, misschien langer. Het veranderen of afzeggen van de zorg die je ons krijgt is een moeilijke beslissing voor ons. We kunnen ons voorstellen dat de veranderingen voor jou vervelend kunnen zijn. Als je hebt, of ongerust bent, kun je contact opnemen met je behandelaar. Kijk hiervoor onder ‘Contact’ of ‘Locaties’ op de website van jouw specialisme.

=========================================================

19 maart

Het gebruik van drugs is nooit zonder risico, maar door het corona virus moet je met nog meer dingen rekening houden. Ben je toch van plan drugs te gebruiken? Unity heeft hier een informatieve pagina voor gemaakt, bekijk deze hier.

=========================================================

16 maart

Testservice Jellinek gesloten, wel telefonisch bereikbaar

De situatie rondom het coronavirus heeft ook voor de testservice van Jellinek gevolgen. Onze testlocaties zullen voorlopig gesloten zijn. De testservice van de GGD is ook gesloten. We zijn wel telefonisch bereikbaar. De uitslagenlijn is op donderdagen tussen 17.00 en 20.30 ook gewoon open. Lees meer op deze pagina.

=========================================================

15 maart

Corona-update: uw behandeling gebeurt zo veel mogelijk op afstand

Als u voor uw behandeling naar één van onze locaties komt, of thuis behandeling of begeleiding krijgt (outreachende zorg), gaat er voor u iets veranderen vanwege het coronavirus. Uw behandeling zal, indien mogelijk, op afstand plaatsvinden. We doen er alles aan om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Uw gezondheid staat voorop.

Het kabinet heeft vanaf 12 maart extra maatregelen bekend gemaakt. Daar houden wij ons aan. Het is niet langer verantwoord om de zorg te blijven geven zoals u die van ons gewend bent, in face-to-face-gesprekken. We nemen geen gezondheidsrisico’s.

Op afstand i.p.v. face-to-face
We hebben daarom een zorgvuldige afweging gemaakt. Als u een gesprek heeft op 16 of 17 maart nemen we nog contact met u op over uw afspraak. Vanaf woensdag 18 maart zal uw behandelaar op afstand contact met u hebben, bijvoorbeeld telefonisch of met beeldbellen. Uw behandelaar belt u om dit met u te bespreken. Mocht face-to-face-contact echt nodig zijn, dan bespreekt uw behandelaar dat met u.

Groepen worden afgezegd
Groepsbehandelingen worden helaas afgezegd, in ieder geval t/m 31 maart, misschien langer. Groepen mensen bij elkaar vormen momenteel een risico. Uw behandelaar overlegt met u of u op een andere manier behandeling/begeleiding kunt krijgen, zoals telefonisch. Of misschien wordt het contact met uw behandelaar uitgesteld.

Opnames, intakes en ontslag
Bent u opgenomen? Dan bekijken we wie er komende week met ontslag kan, zolang dit verantwoord is, uiteraard. Nieuwe opnames gebeuren alleen bij een ernstige noodzaak. We beoordelen daarnaast of de intakes kunnen worden uitgesteld. Als u met spoed gezien moet worden (acute indicatie), krijgt u uiteraard wel een intakegesprek.

Bezoek
Opgenomen cliënten mogen vanaf nu maximaal één bezoeker per cliënt per dag ontvangen. Dit is inmiddels bij de meeste zorginstellingen zo.

Deze maatregelen gelden in ieder geval t/m 31 maart, misschien langer. Het veranderen of afzeggen van de zorg die u van ons krijgt is een moeilijke beslissing voor ons. We kunnen ons voorstellen dat de veranderingen voor u ook vervelend kunnen zijn. Als u vragen heeft, of ongerust bent, kunt u contact opnemen met uw behandelaar. Kijk hiervoor onder ‘Contact’ of ‘Locaties’ op de website van uw specialisme.

 

InstructieOnline contact with an Arkin practitioner:

 

Met vriendelijke groet, directie Arkin

 

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2020 Jellinek - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin