Dringend corona-advies: Stoppen met roken, een van de beste dingen die je zelf kunt doen

Stoppen met roken is niet voor iedereen makkelijk. Toch willen we benadrukken dat het juist in deze tijden een van de beste dingen is die je zelf kunt doen. Het is dus de moeite waard om het juist nú te proberen.

Door nu te stoppen met roken, verlaag je de kans dat je besmet raakt en de kans dat je intensieve zorg nodig hebt zodra je besmet raakt. Hierdoor ontlast je de Nederlandse zorg en houd je een bed vrij voor iemand anders die het nodig heeft. Stoppen is goed voor je eigen gezondheid en, juist nu, ook goed voor de gezondheid van anderen. (zie deze pagina voor meer informatie over de interactie tussen roken en corona)

Je hoeft het niet alleen te doen, er zijn online en op afstand manieren waarop je hierbij ondersteund kan worden.

Hoe kan Jellinek je hierbij helpen?

Telefonisch advies
Onze collega’s zijn op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 bereikbaar voor telefonisch advies over stoppen met roken. Je kan ze bereiken via 088 – 505 1220.

Online hulp
De Jellinek Online Zelfhulp Tabak is een online programma dat je helpt om te stoppen met roken. De Jellinek Zelfhulp Tabak is anoniem, gratis en zelfstandig. Je wordt geholpen door het maken van opdrachten en je kan steun vinden bij andere deelnemers op het forum. Je registreert je gebruik en je leest alles over tabak en de impact van tabak op je gezondheid. Je kunt gemakkelijk een account aanmaken op www.zelfhulptabak.nl.

Behandeling
Jellinek biedt in sommige gevallen ook behandeling bij het stoppen met roken. De behandelopties zijn op het moment beperkt, maar we zijn hard aan het werk om iedereen de hulp te bieden die nodig is. Neem contact op met 088 – 505 1220 voor meer informatie over wat we voor je kunnen betekenen.

Welke andere hulp is er beschikbaar?

De huisarts kan je ook helpen met stoppen met roken door het beschikbaar stellen van nicotinepleisters. Ook kan je op www.ikstopnu.nl andere hulp vinden die beschikbaar is in jouw omgeving. Als je uit een regio komt waar Jellinek geen vestiging heeft, neem dan contact op met je lokale instelling voor verslavingszorg voor meer informatie. Op deze pagina vind je een kaart met alle instellingen voor verslavingszorg in Nederland.