Antenne onderzoek 2020: Alcohol, drugs, roken, gamen en gokken in coronatijd. Hoe doe jij dat?

Hoe gaan mensen om met alcohol, andere drugs, gamen en gokken in de coronaperiode? Verandert dit nu de maatregelen weer versoepelen? Jellinek en de Hogeschool van Amsterdam zijn hier een onderzoek naar gestart. Dit doen we in samenwerking met de andere instellingen voor verslavingszorg uit Nederland die lid zijn van Verslavingskunde Nederland (VKN). Gezamenlijk roepen wij zo veel mogelijk mensen op om de vragenlijst in te vullen.

De coronacrisis heeft een enorme impact op het dagelijks leven. De onderzoekers willen weten wat de gevolgen hiervan zijn op de manier waarop we omgaan met het gebruik van genotmiddelen, online gamen en gokken. Deze informatie is voor ons van groot belang. Op basis hiervan weten we namelijk hoe we de mensen die dit nodig hebben, zo goed mogelijk kunnen helpen.

Het invullen van deze vragenlijst kost je ongeveer 10 minuten. Iedereen van boven de 16 kan mee doen en alle gegevens worden anoniem verwerkt. We zullen de vragenlijst wekelijks opnieuw promoten. Je helpt ons enorm als je de vragenlijst regelmatig opnieuw invult. Zo blijven we goed op de hoogte van eventuele veranderingen. Eén keer invullen kan natuurlijk ook.

Klik op deze link om naar het onderzoek te gaan: Antenne 2020

Op onze website besteden we de komende periode regelmatig aandacht aan de resultaten van het onderzoek. We proberen iedereen continu op de hoogte te houden van onze bevindingen. Hier zullen we tips aan koppelen van onze experts om zo de risico’s van het gebruik zoveel mogelijk te verminderen. Zodra deze informatie online staat laten we dit direct weten.

Mocht je vragen hebben over het onderzoek, neem dan contact op via antenne@hva.nl.