Over Jellinek

Jellinek Preventie

Over Jellinek Preventie

Jellinek Preventie wil problemen die ontstaan door alcohol, drugs en gokken voorkomen. Preventie doet dat door het geven van voorlichting aan het algemene publiek, risicogroepen en beroepsgroepen. Jellinek Preventie geeft objectieve, op feiten gebaseerde, niet moraliserende informatie. Preventie gaat ervan uit dat volwassen mensen op basis van deze informatie zelf kunnen beslissen hoe zij zich ten opzichte van drugs en de werking en risico’s verhouden.

Preventieprojecten

De preventieprojecten van Jellinek zijn gebaseerd op trendonderzoek Antenne. Zoveel mogelijk worden projecten uitgevoerd waarvan aangetoond is dat ze effectief zijn. Onder de tabs hiernaast vind u een korte beschrijving van de projecten.

Trendonderzoek Antenne

Antenne is een jaarlijks onderzoek (sinds 1993) naar alcohol- en druggebruik onder jongeren.

Er worden scholieren ondervraagd, maar ook jongeren die deel uitmaken van riskant gebruikende groepen zoals cliënten van de jeugdhulpverlening, bezoekers van coffeeshops of jongeren die veel uitgaan. Daarnaast maakt Antenne gebruik van een panel. Het panel bestaat uit mensen die een sleutelpositie innemen in een bepaalde scene en nieuwe trends in alcohol- en druggebruik kunnen waarnemen. Bijvoorbeeld een portier van een discotheek, een DJ of iemand die regelmatig uitgaat. Het panel wordt tweemaal per jaar ondervraagd. De preventie projecten van Jellinek Preventie zijn gestart op basis van gegevens van Antenne. Van elke Antenne verschijnt een boek en een persbericht.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over Jellinek Preventie, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Voor meer informatie over ons volledige aanbod, zie de volgende pagina.

Jellinek Preventie

Amsterdam
Jacob Obrechtstraat 92
1071 KR Amsterdam
T 088 – 505 1220 (09.00-17.00 uur)

Utrecht
A.B.C-straat 5
3512 PX Utrecht
T 088 – 505 1220 (09.00-17.00 uur)

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 08.30 tot 17.00 uur

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat