Informatie over alcohol & drugs

Hoe herken je cocaïne gebruik?

Cocaïnegebruikers kun je herkennen aan de volgende signalen & kenmerken:

Opgewekt, energiek, overmoedig, zelfverzekerd door coke

Coke gebruik maakt zelfverzekerd, opgewekt en vrolijk. Onder invloed van cocaïne bruist de gebruiker van energie. Als de cocaïne is uitgewerkt, slaat de stemming om en moet er opnieuw gebruikt worden.

Cocaïnegebruikers praten veel maar luisteren slecht

Coke gebruikers praten onder invloed honderduit. Ze luisteren dan vaak slecht naar de ander. Ze zijn vooral met zichzelf bezig. De gebruiker van cocaïne heeft het idee heel druk bezig te zijn en veel contacten op te doen. In werkelijkheid valt dat tegen. De schijn van de lijn is wat dat betreft maar al te waar.

Bij stevig gebruik worden cokegebruikers vaak schrikkerig tot paranoïde aan toe.

Cokegebruikers zijn rusteloos, opvliegend, geïrriteerd

Cocaïnegebruik zorgt er vaak voor dat gebruikers onrustig, opgefokt en overmoedig zijn. Bij meer en vaker gebruik, kunnen cocaïnegebruikers snel geïrriteerd raken. Ze worden kortaf, ongeduldig en maken snel ruzie.

Staan strak, zien bleek, soms wijde pupillen

Gebruikers van coke staan vaak strak (iets gespannen spieren), zien bleek en hebben soms tijdelijk grote pupillen. Door de wijde pupillen kunnen gebruikers van cocaïne overgevoelig worden voor licht. Ze dragen daarom graag een zonnebril.

Moeten vaak naar toilet

Cocaïnegebruik stimuleert de blaas. Ook wordt cocaïne vaak op het toilet gebruikt. Dit om niet op te vallen. De effecten van coke duren maar kort; een gebruiker gaat ook daarom vaak naar het toilet.

Drinken vaak ook veel alcohol

Cocaïnegebruikers drinken als ze uitgaan vaak ook veel alcohol. Cocaïnegebruik zorgt dat de werking van alcohol minder gevoeld wordt. Het lichaam moet de alcohol natuurlijk wel allemaal verwerken. De combinatie alcohol en cocaïne is dan ook extra slecht voor het lichaam.

Pijnlijke neus en vermageren door coke

Regelmatige cokegebruikers hebben vaak een pijnlijke neus. Ze hebben vaak last van een loopneus of van een verstopte neus. Ook kunnen ze last hebben van een bloedneus.

Regelmatige gebruikers kunnen ook mager worden. Cocaïne vermindert de eetlust. Ook heeft coke een laxerende werking waardoor de darmbewegingen toenemen en iemand diarree kan krijgen.

Moe en down na gebruik van coke

Na cocaïnegebruik voelt de gebruiker zich moe, leeg of zelfs uitgeput en down.

Versie: 6-8-2015

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat