Vraag & Antwoord

Ik denk dat mijn kind XTC gebruikt. Wat nu?

Hoewel er veel over XTC-gebruik gesproken wordt en jongeren dit middel lijken op te zoeken gaat het toch maar om een kleine groep jongeren die hier nieuwsgierig naar is. Jongeren die alles willen uitproberen en grenzelozer zijn lopen hierin wat meer risico. XTC gebruik is niet zonder risico’s. Ken deze risico’s als ouders en deel deze informatie op een plezierige manier met je kind. Lees de informatie over XTC bij XTC voor ouders en opvoedersXTC basisinfo en bij Vraag & Antwoord XTC.

Het is goed dat u alert bent en monitort hoe uw kind zich ontwikkelt.

Een positief klimaat werkt daarbij beschermend. Hoe is het met uw kind, heeft het plezier in de dingen die hij doet. Gaat het goed op school. Wees goed op de hoogte wat xtc is. Herken de signalen. Waar gaat uw kind heen. Waar gaat uw kind uit. Met wie gaat uw kind om.

Als u een gesprek begint met uw kind over drugs, houd dan de volgende regels aan: kies een goed moment. Niet te vaak. Niet te veel. Laat uw kind vertellen. Geef uitleg en informatie. Zoek samen naar informatie. Vraag naar de redenen voor gebruik. Geen welles, nietes gesprek. Geef uw mening, gebaseerd op feiten. Doe eens samen een kennistestje. Ga een open gesprek aan met uw kind zonder te veroordelen. Lees onze gesprekstips XTC hoe u dit gesprek kunt voeren.

Mocht u toch ongerust blijven, vraag dan een adviesgesprek aan bij Jellinek Jeugdnet.

 

Versie: juni 2017

Terug naar overzicht

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat