Deel jouw ervaring

Jellinek
dé expert op het gebied van verslavingszorg

Ik denk dat mijn kind xtc gebruikt. Wat nu?

Hoewel er veel over xtc-gebruik gesproken wordt en jongeren dit middel lijken op te zoeken gaat het toch maar om een kleine groep jongeren die hier nieuwsgierig naar is. Jongeren die alles willen uitproberen en grenzelozer zijn lopen hierin wat meer risico. Xtc-gebruik is niet zonder risico’s. Ken deze risico’s als ouders en deel deze informatie op een plezierige manier met je kind. Lees de informatie over xtc bij Xtc voor ouders en opvoedersXtc-basisinfo en bij Vraag & Antwoord xtc.

Het is goed dat je alert bent en monitort hoe jouw kind zich ontwikkelt.

Een positief klimaat werkt daarbij beschermend. Hoe is het met jouw kind, heeft het plezier in de dingen die hij/zij doet. Gaat het goed op school. Lees je goed in over xtc. Herken de signalen. Waar gaat jouw kind heen. Waar gaat jouw kind uit. Met wie gaat jouw kind om.

Als je een gesprek begint met jouw kind over drugs, houd dan de volgende regels aan: kies een goed moment. Niet te vaak. Niet te veel. Laat jouw kind vertellen. Geef uitleg en informatie. Zoek samen naar informatie. Vraag naar de redenen voor gebruik. Geen welles, nietes gesprek. Geef jouw mening, gebaseerd op feiten. Doe eens samen een kennistestje. Ga een open gesprek aan met jouw kind zonder te veroordelen. Lees onze gesprekstips xtc hoe je dit gesprek kunt voeren.

Mocht je toch ongerust blijven, dan kunnen wij advies geven.

Bel voor telefonisch advies met het Jellinek Expert Team: op werkdagen tussen 9-11u/15-17u op 088 505 1220. Indien gewenst kan er een afspraak gemaakt worden voor een adviesgesprek.

Versie: augustus 2019

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2020 Jellinek - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin