Vraagt u zich af of u te veel alcohol of drugs gebruikt? Te vaak gokt of te veel verlangt naar gamen, internetten, seks of eten? Lees hier over de signalen van diverse soorten verslavingen en doe een test om te zien of uw gebruik riskant is.
Met cognitieve gedragstherapie, behandeling volgens het Minnesotamodel én medische begeleiding hebben we voor iedereen een passend antwoord. Bekijk hier ons behandelaanbod. Jellinek helpt u, zet de eerste stap naar een gezond leven!
Wilt u alles weten over alcohol & drugs? Jellinek is dé expert op dit gebied en biedt naast basisgegevens over de werking van de diverse middelen ook informatie over verwante thema's zoals: middelen & seks of zwangerschap, middelen & medicatie en middelen & de politiek.
Een verslavingsprobleem heeft niet alleen gevolgen voor de persoon zelf, het beïnvloedt ook de levens van naastbetrokkenen. Jellinek vindt de betrokkenheid van partners, familieleden en vrienden bij de behandeling van cliënten belangrijk. Ook ú kunt bij Jellinek terecht voor gespreksadvies of een cursus.
Verwijzers spelen een belangrijke rol in het proces van hulpverlening. Vroegtijdige onderkenning verhoogt de kans op volledig herstel aanzienlijk. Hier leest u hoe u een patiënt kunt aanmelden en hoe Jellinek te werk gaat.
Jellinek is dé expert op het gebied van verslaving. Lees hier meer over onze missie, visie & historie. Ook vind je hier praktische zaken over de cliëntenraad, naastbetrokkenenraad en rechten en plichten.
Als u zich zorgen maakt om uzelf of uw naaste, dan wilt u graag contact met échte mensen. Mensen met kennis van zaken en een luisterend oor. Bij Jellinek geen lange telefoonmenu's of e-mails die verdwijnen. Dus zet de eerste stap en neem contact op!
De gebruiker doorloopt een aantal stadia als hij stopt met gebruiken.
Soms kun iemand al deze emoties ook in een etmaal meemaken. Wordt de periode van depressie te zwaar dan is een bezoek aan een arts aan te raden.
Bij de overgang van het ene stadium naar het andere ligt terugval op de loer. Daar moet een gebruiker zich goed op voorbereiden. Terugval wordt vaak als een bewijs gezien van: zie je wel, eens verslaafd altijd verslaafd.
Dit is volkomen onjuist. Van terugval kun je ook leren. Tenminste als iemand nagaat in welke situatie het gebeurde en nadenkt over een ander (alternatief) gedrag. Zodat hij, als hij de volgende keer in die situatie komt, op een andere manier kan reageren dan met cocaĂŻnegebruik. Lukt dat, dan is hij toch weer wat sterker geworden.
Versie: augustus 2015
Terug naar overzicht
Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00
Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur