Jellinek Utrecht ondertekent samenwerkingsverband

Samen met 12 andere zorgorganisaties, de gemeente Utrecht en het UWV werkbedrijf tekende Jellinek ook deze zomer weer het samenwerkingsverband ‘Aan de slag in Utrecht’, ook wel afgekort tot ADSU. Deze samenwerking is opgezet om zo’n 20.000 Utrechters met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen.

Door de ondertekening laten de deelnemende partijen voor nog eens vier jaar zien samen te willen werken aan het helpen en ondersteunen van deze doelgroep. Er wordt samen met de mensen gekeken naar passend werk, zodat er echt een verschil gemaakt kan worden voor deze groep en zij alsnog aan het werk kunnen. Hans Stoffels, manager bedrijfsvoering Jellinek: ‘Activering is een belangrijk onderdeel van onze herstelgerichte benadering. In dat kader is deze samenwerking een hele mooie manier om hier invulling aan te geven.’

ADSU bestaat al ruim tien jaar en heeft onder meer gezorgd voor vraag- en aanbodsite jekuntmeer.nl en de pilot Opmaat, die al meer dan 7.000 mensen aan werk heeft geholpen. ADSU is bedoeld als uniek netwerk voor activering en kennis in Utrecht. Naast Jellinek doen de volgende (zorg)instellingen mee aan ADSU: Altrecht GGZ, Abrona, Amerpoort, De Boogh, Buurtteamorganisatie Sociaal, Leger des Heils, Lister, Gemeente Utrecht, Moviera, Philadelphia, Reinaerde, Tussenvoorziening, UW, UWV, Wij 3.0 en De Wilg.

foto: Hans Stoffels
gemaakt door: Gerbrand Langenberg