Wat zijn de verschillende soorten en prijzen van smartdrugs?

Je kunt de producten die in smartshops verkocht worden indelen naar effect. De prijzen verschillen per product en per smartshop waar het gekocht is.

Producten met een stimulerend effect

Hiertoe behoorden de producten die Ephedra bevatten. Ephedra mag niet meer verkocht worden. De producten die nu verkocht worden bevatten vooral cafeïne en guarana. Een product wat in de smartshop verkocht wordt waar cafeïne in zit is bijvoorbeeld kolanoot. Ook worden er stackers verkocht. Dit zijn producten die verschillende soorten (voornamelijk stimulerende) smartproducten bevatten die elkaars werking zouden moeten versterken. Kratom valt ook onder de stimulerende middelen wanneer er een lage dosering wordt gebruikt. Bij hogere dosering is het meer verdovend.

Producten met kalmerend effect

Hiertoe behoren Kava kava (Kava kava is inmiddels verboden), Kanna, Kratom en valeriaan.

Producten met een seksueel stimulerend effect

Ook wel Afrodisiaca. Hiertoe behoren Yohimbe (inmiddels verboden) en Damiana.

Producten met een tripeffect

Hiertoe behoren de paddenstoelen (truffels) en sommigen cactussen (peyote), salvia divinorum, ayahuasca en bepaalde zaden. Deze middelen hebben een sterk effect. Paddenstoelen mogen op de truffel na niet meer verkocht worden. Salvia wordt verkocht in de vorm van bladeren of als extract. Dit is een krachtig dissociatief tripmiddel. Er worden ook ingrediënten verkocht om ayahuasca mee te maken, zoals de ayahuasca-liaan. Verder kan je er bepaalde zaden kopen die ook een tripeffect kunnen veroorzaken. Bijvoorbeeld Hawaiian baby woodrose zaden en Morning glory zaden. Deze zaden bevatten de werkzame stof LSA wat verwant is aan lsd.

Voedingssupplementen

Daarnaast verkopen smartshops ook nog herstelproducten na een avond stappen en voedingssupplementen die vitaminen of mineralen bevatten en die goed zouden zijn voor de gezondheid.

Voor meer informatie over deze afzonderlijke producten kijk bij de vraag en antwoord rubriek en in die rubriek bij overige drugs. Daar worden deze producten uitgebreid beschreven.

Synthetische middelen

In een ver verleden hebben smartshops ook GHB en 2C-B verkocht. Sommige smartshops verkochten daarna nog bepaalde synthetische nieuwe psychoactieve stoffen zoals 4-FA, 4-MTA en mefedrone. Dit gebeurt tegenwoordig bijna niet meer hoewel sommige smartshops dit nog onder de toonbank lijken te verkopen.