Informatie over alcohol & drugs

XTC / MDMA

XTCHier vindt u alle informatie over XTC bij elkaar. De basisinformatie over XTC en animaties over hoe MDMA (de werkzame stof in XTC) werkt in het lichaam en in de hersenen.

Leest u deze informatie liever in een folder? Download dan de folder XTC uit de middelenserie.

Hier kunt u ook uw kennis over XTC testen. Wij hebben drie testen: XTC makkelijk, XTC moeilijk en XTC voor gebruikers. Maakt u zich zorgen om uw eigen gebruik? Doe dan de signaleringstest.

Daarnaast vindt u hier het thema XTC, seks en zwangerschap, waar u kunt lezen over het effect van XTC op verlangen en seksualiteit, wat de gevolgen zijn voor de vruchtbaarheid en wat het gebruik van XTC tijdens zwangerschap voor gevolgen heeft voor het ongeboren kind.

Bij het thema XTC en medicijnen kunt u lezen over de interacties tussen XTC en verschillende medicijnen; antibiotica, anticonceptiva (anticonceptie, de pil), antidepressiva, anti-epileptica, antihypertensiva (bloeddrukverlagers), antipsychotica, astmamedicatie, medicatie voor diabetes (suikerziekte), ADHD-medicatie, hoofdpijnmedicatie en slaapmedicatie.

U kunt bij de drugstestservice lezen waar u XTC (en andere drugs) kan laten testen. Heeft u andere vragen over XTC en het niet gevonden bij de basisinformatie? Kijk dan ook nog even bij onze ‘Veelgestelde vragen over XTC‘.

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat