Waarschuwing levensgevaarlijke MDMA vloeistof

Op 24 juni 2022 heeft het Trimbos-Instituut een Red Alert afgegeven voor levensgevaarlijke vloeibare MDMA. Het gaat om een oranje/lichtbruine vloeistof, maar de kleur kan verschillen.

Deze vloeibare MDMA is sinds begin juni twee keer ingeleverd bij locaties van de testservice. Een soortgelijke vloeistof is eerder in champagneflessen gevonden, en wordt nu mogelijk verkocht door dealers.

Er geldt een waarschuwing om de MDMA-vloeistof NIET te gebruiken door de extreem hoge dosering. Een zeer kleine hoeveelheid kan al ernstige gezondheidsrisico’s opleveren.

Effecten en risico’s

MDMA is de werkzame stof in XTC en wordt ook gebruikt in kristal/poedervorm. Hoge doseringen MDMA kunnen leiden tot oververhitting. Dit kan ervoor zorgen dat de lever, nieren en/of hart van de gebruiker niet goed meer werken. De gebruiker kan hierdoor in ernstige gezondheidsproblemen komen, en uiteindelijk zelfs overlijden.

Heeft iemand deze vloeistof toch gebruikt? Schakel dan onmiddellijk medische hulp in en probeer de persoon ondertussen te kalmeren.

Heb je zelf vloeibare MDMA in bezit? Ga er dan anoniem mee langs de testservice. Kijk op drugs-test.nl voor een locatie bij jou in de buurt.

vloeibare mdma waarschuwing