Alcoholprobleem

Heb je het idee dat je een alcoholprobleem hebt? Ervaar je klachten of krijg je negatieve signalen uit je omgeving? Op deze pagina gaan we daar verder op de term ‘alcoholprobleem’ in en vertellen we je de mogelijkheden om te minderen of stoppen met alcohol.  

Meld je aan voor de Zelfhulp

Wanneer heb ik een alcoholprobleem

We spreken van een alcoholprobleem wanneer iemand veel drinkt en verschillende problemen heeft die met het drinken van alcohol te maken hebben. Dit kunnen gezondheidsklachten of problemen met relaties of werk zijn. Verder kunnen er problemen ontstaan door verkeersongelukken of door geweld en agressie.   

Defintie alcoholprobleem

Volgens de DSM-V (Diagnostical Statistical Manual versie V) wordt er niet over alcoholprobleem gesproken maar van “stoornissen in middelengebruik”. “Stoornissen in het gebruik van middelen” omvat zowel afhankelijkheid van middelen (substance dependance) als misbruik van middelen (substance abuse). De stoornis kan vastgesteld worden aan de hand van 11 verschillende criteriaals sterk verlangen naar alcohol, mislukte pogingen om te minderen/ stoppen en blijven gebruiken ondanks dat dat problemen oplevert.   

Een alcoholprobleem, stoppen met alcohol

Zou je graag werken aan je alcoholprobleem dan zijn er verschillende mogelijkheden. Jellinek biedt bijvoorbeeld de online Zelfhulp Alcohol waarbij je gratis, anoniem, online en in je eigen tijd/tempo kunt werken minderen/stoppen van je alcoholgebruik. Al velen ging jou voor. Meld je nu aan door enkel je e-mailadres in te voeren en pak vandaag nog jouw alcoholprobleem aan 

Alcoholprobleem, een behandeling

Wil je graag meer persoonlijke begeleiding bij het stoppen met alcohol dan kun je je ook aanmelden voor behandeling. Tijdens de intake bekijk je samen met de behandelaar welke behandeling het beste bij jou past. 

Meld je aan voor Behandeling