Vraag & Antwoord

Ik wil dat mijn kind wordt behandeld maar hij wil niet. Wat nu?

Jouw kind heeft vanaf dat hij/zij 16 jaar is zelf het recht om te beslissen of het in behandeling gaat of niet. Als het echt niet wil dan kun je jouw kind niet dwingen om toch in behandeling te gaan.

Er zijn wel mogelijkheden om hierover in gesprek te gaan met een van onze medewerkers. Dit kan telefonisch via het Jellinek Expert Team, op werkdagen tussen 9-11u en 15-17u te bereiken via 088 505 1220.

Daarnaast is mogelijk om face-to-face een afspraak in te plannen via Jellinek Preventie. Zij kunnen je wat tips aan de hand doen hoe je met jouw kind over zijn of haar gebruik kunt praten. Dit is mogelijk in Amsterdam, Amersfoort, Gooi & Vechtstreek en Utrecht.

Mocht het echt niet goed gaan met jouw kind en maak je je erg veel zorgen, dan heeft Jellinek de module CRAFT. Dit is een module voor naastbetrokkenen van gebruikers, waarin je steun kunt krijgen in de aanpak van het probleem. CRAFT is te volgen in Amsterdam en Gooi & Vechtstreek.

Ook is er een online versie van CRAFT, Samen Nuchter. Dit is een gratis online programma waarmee je tools krijgt om jouw naaste te motiveren tot behandeling.

 

Versie: mei 2019

Terug naar overzicht

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat