Familie en omgeving

Aanbod Amsterdam

Wil je precies weten wat we voor je kunnen doen in jouw regio? Hier vind je alle activiteiten en data. Woon je niet in de regio van Jellinek en wil je toch graag even overleggen of een training bezoeken? Mail ons (preventie@jellinek.nl), dan denken we met je mee!

TELEFONISCH ADVIES

Telefonisch advies nodig?

Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend adviesgesprek omdat je je zorgen maakt over het gebruik van jouw kind?

Je kunt elke werkdag van 9.00-11.00 en 15.00-17.00 uur bellen met het Jellinek Expert Team voor gratis telefonisch advies. Je wordt te woord gestaan door een team van medewerkers met expertise over behandeling bij de Jellinek en up-to-date informatie over middelen. Je kunt hier terecht voor uitgebreid antwoord op korte vragen.

Heb je veel verschillende of hele uitgebreide vragen, dan kun je ook door het Jellinek Expert Team ingepland worden voor een persoonlijk adviesgesprek op één van onze locaties. Aan het adviesgesprek zijn geen kosten verbonden, ook niet voor de eigen risico van jouw zorgverzekeraar.

Bereikbaarheid

Elke werkdag van 9.00-11.00u en 15.00-17.00u.

Telefoonnummer

088-505 1220

terug naar top

CHAT

Anoniem chatten over alcohol en drugs
Heb je vragen over alcohol of drugs en hoe je jouw kind hierin moeten opvoeden dan kun je anoniem chatten met een deskundige van de Chat Alcohol & drugs.

terug naar top

JEUGDNET

ADVIES NODIG?

Bel ons 
T 088 505 1220
ma t/m vr van 9:00 – 11:00u  en van 15:00 – 17:00u
Jacob Obrechtstraat 92, Amsterdam

Mail ons
jeugdnet@jellinek.nl

Jouw contactpersonen zijn Shereen Shaban en Anita Oliemans.

Telefonisch
Jeugdnet geeft telefonisch advies over het omgaan met alcohol en drugs- of gamegedrag van jouw zoon of dochter.

Adviesgesprek
Ouders met (opvoed)vragen over alcohol, drugs en gamen. Ouders kunnen 1 tot 3 adviesgesprekken krijgen bij Jellinek Jeugdnet.

Ouderbijeenkomst
Er bestaat de mogelijkheid tot het organiseren van een ouderbijeenkomst voor ouders. Hulpverleningsinstellingen kunnen deze ouderavonden aanvragen.
Tijdens een ouderbijeenkomst komen aspecten aan bod zoals:

Aanbod voor professionals
Ook professionals kunnen bij ons terecht voor consultatie & advies. Neem gerust contact op via jeugdnet@jellinek.nl en vraag naar Shereen Shaban.

Nieuwsbrief voor professionals
Wil jij op de hoogte blijven van ons aanbod en de trends rondom middelengebruik, gamen en gokken? Meld je dan via deze link aan voor onze nieuwsbrief.

terug naar top

JELLINEK JEUGD

Zit je niet lekker in je vel, heb je problemen door alcohol, drugs, gokken of gamen thuis of op school? Dan is Jellinek Jeugd er voor jou. We helpen kinderen en jongeren tussen de 0 en 23 jaar met allerlei problemen.

terug naar top

Individuele gesprekken met een jongere die gebruikt (MOTI-4)

Moti-4 is een gesprekkentraject op maat voor jongeren van 14 t/m 24 jaar die in de problemen dreigen te raken door middelengebruik, gokken of gamen. De stap naar de reguliere hulpverlening is voor deze jongeren vaak groot. Ze zijn niet gemotiveerd of hebben geen hulpvraag. Voor deze jongeren is er het laagdrempelige traject Moti-4.

Moti-4 bestaat uit maximaal vier individuele bijeenkomsten van 1 uur, waarin de jongere met een preventiewerker zijn gebruik kritisch zal onderzoeken. In de gesprekken wordt een inventarisatie van de problematiek en het middelengebruik gemaakt. Vervolgens zijn de gesprekken gericht op kennisoverdracht, bewustwording en het versterken van de weerbaarheid van de jongere door middel van motiverende gespreksvoering. Het traject wordt op maat uitgestippeld. De jongere bepaalt zelf hoe en waaraan hij/zij wil werken. Hij/zij wordt gesteund door de preventiewerker bij het opstellen van een plan van aanpak. Via een ‘follow up’ gedurende een aantal maanden wordt bekeken of de doelen uit het plan van aanpak behaald zijn. Ook kan er met het netwerk van de jongere gecheckt worden of de doelen behaald zijn.

Meer informatie: preventie@jellinek.nl of bel met het Jellinek Expert Team: T 088 505 1220, ma t/m vr van 9:00 – 11:00u  en van 15:00 – 17:00u

terug naar top

Praatgroepen voor kinderen en jongeren (KOPP/KOV)

De afdeling Preventie van Arkin Jeugd & Gezin biedt tal van cursussen voor familie, partners en bekenden van mensen die een psychisch of verslavingsprobleem hebben. De afdeling preventie van Arkin Jeugd & Gezin biedt deze cursussen voor jongeren t/m 23 jaar. PuntP en Arkin Jeugd & Gezin zijn een GGZ-partner van Jellinek en tevens onderdeel van Arkin.

Aanbod voor kinderen en jeugd

Wil je weten wat de afdeling Preventie van Arkin Jeugd & Gezin voor kinderen van verslaafde ouders kan doen? Bekijk hierboven ons filmpje of klik hieronder op een van de cursussen.

Doe praatgroep voor kinderen

Cursus voor kinderen tussen 8 en 12 jaar met een psychisch zieke of verslaafde ouder

Time 4 You

Voor jongeren van 12-16 jaar die een psychisch zieke of verslaafde ouder hebben

Jongerengroep 16-23 jaar

De Jongerengroep is voor jongeren van 16 tot en met 23 jaar die een psychisch zieke of verslaafde ouder hebben

Voor meer cursussen kun je kijken op cursussen Arkin Jeugd & Gezin.

terug naar top

LVBeter 18+

Als je ouder bent van een kind of volwassen kind met een LVB dan kan het prettig zijn om hier eens met iemand over te praten. Je kunt in dat geval langskomen voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze medewerkers.

Contact

Anita Oliemans: 020 590 1330 of Anita.Oliemans@jellinek.nl

terug naar top

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat