Aanbod Utrecht

Wil je precies weten wat we voor je kunnen doen in jouw regio? Hier vind je alle activiteiten en data. Woon je niet in de regio van Jellinek en wil je toch graag even overleggen of een training bezoeken? Mail ons (preventie@jellinek.nl), dan denken we met je mee!

Jellinek Advieslijn: telefonisch advies

Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend adviesgesprek omdat je je zorgen maakt over het gebruik van jouw kind?

Bel de Jellinek Advieslijn088 – 505 1220, elke werkdag bereikbaar van 8:30 tot 17:00. Je laat je naam en vraag achter. Tussen 13:00 en 17:00 word je teruggebeld. Onze medewerkers hebben de expertise over behandeling bij de Jellinek en up-to-date informatie over middelen. Je kunt hier terecht voor uitgebreid antwoord op korte vragen.

Heb je veel verschillende of hele uitgebreide vragen, dan kun je ook via de Advieslijn ingepland worden voor een persoonlijk adviesgesprek op één van onze locaties. Aan het adviesgesprek zijn geen kosten verbonden, ook niet voor de eigen risico van jouw zorgverzekeraar.

terug naar top

Live Chat: voor alle vragen over alcohol & drugs

Heb je vragen over alcohol of drugs en hoe je jouw kind hierin kunt opvoeden dan kun je anoniem chatten met een deskundige van de Chat Alcohol & drugs.

Zie deze pagina voor meer informatie: Chat alcohol & drugs

terug naar top

Aanbod voor professionals

Ook professionals kunnen bij ons terecht voor consultatie & advies. Neem gerust contact op via 088-505 1220.

Nieuwsbrief voor professionals

Wil jij op de hoogte blijven van ons aanbod en de trends rondom middelengebruik, gamen en gokken? Meld je dan via deze link aan voor onze nieuwsbrief.

terug naar top

Moti-4: individuele gesprekken met een jongere die gebruikt

Moti-4 is een gesprekkentraject op maat voor jongeren van 14 t/m 24 jaar die in de problemen dreigen te raken door middelengebruik, gokken of gamen. Voor deze jongeren is er het laagdrempelige traject Moti-4.

Zie deze pagina voor meer informatie: Moti-4

terug naar top

Oudercursus ‘Help, mijn kind kan niet zonder!’

Wanneer jouw kind overmatig middelen- of beeldscherm gebruikt, kan dit binnen het gezin problemen opleveren. Jellinek Preventie Jeugd reikt je tijdens deze cursus kennis en handvatten aan om de regie weer in handen te krijgen.

Voor wie?
De cursus is voor ouders en opvoeders met kinderen van 12 tot 23 jaar die problematisch alcohol, drugs of beeldscherm gebruiken.

Inhoud cursus
In 5 avonden wordt ingegaan op de communicatie in het gezin en krijg je praktische informatie om anders met je kind om te gaan. Er kunnen maximaal 12 ouders/ opvoeders per groep deelnemen.

Data & aanmelden
Kijk hier voor meer informatie, data en aanmelden.

terug naar top

KOPP/KOV: praatgroepen voor kinderen en jongeren

Kinderen van ouders met psychische problemen (KOPP) en kinderen van ouders met verslavingsproblemen (KOV) lopen een verhoogd risico om zelf ook psychische of verslavingsproblemen te ontwikkelen. Voor deze kinderen zijn er KOPP/KOV-groepen ontwikkeld.

Zie deze pagina voor meer informatie: KOPP/KOV

terug naar top

Jonge mantelzorgers

Team KOPP/KOV Jellinek Utrecht werkt nauw samen met jonge mantelzorgers in de stad. Er worden o.a. waarderingsdagen georganiseerd waar KOPP/KOV jongeren ook aan mee kunnen doen.

Wil je weten wat wij voor jonge mantelzorgers in Utrecht kunnen doen, neem dan contact op met Aline Timmer: aline.timmer@jellinek.nl.

terug naar top

LVBeter 18+: aanbod voor mensen met een lichte verstandelijke beperking

Als je ouder bent van een kind of volwassen kind met een LVB dan kan het prettig zijn om hier eens met iemand over te praten. Je kunt in dat geval langskomen voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze medewerkers. Zie deze pagina voor meer informatie.

Contact: Philip Goedhoop: +31 (0)6 – 27894555 of Philip.Goedhoop@jellinek.nl

Online zelfhulp met forum Samen Nuchter

Samen Nuchter is voor iedereen die zich zorgen maakt over het alcohol- of drugsgebruik van partner, kind (18+) of familielid en effectief gedrag wil aanleren om met dit middelengebruik om te gaan, de ander te motiveren om in behandeling te gaan en de eigen kwaliteit van leven te verbeteren.

Hier kun je meer informatie vinden over Samen Nuchter. Twijfel je of Samen Nuchter geschikt is voor jou of jouw situatie? Dan kun je contact opnemen de Jellinek Advieslijn.

Ga direct naar Samen Nuchter