Sterk ernaast: aanbod voor naasten in Gooi & Vechtstreek

Wil je precies weten wat we voor je kunnen doen in jouw regio? Hier vind je alle activiteiten en data. Woon je niet in de regio van Jellinek en wil je toch graag even overleggen of een training bezoeken? Mail ons (preventie@jellinek.nl), dan denken we met je mee!

Sterk Ernaast Groepstraining

Belangrijke informatie corona virus: Vanwege de maatregelen ten gevolge van het coronavirus kunnen onze groepen tot nader order niet doorgaan. Heb je behoefte aan ondersteuning of heb je vragen, dan kun je een mail sturen naar sterkernaast@jellinek.nl. Deze mail wordt dagelijks gecheckt, dus we nemen dan zo snel mogelijk telefonisch contact met je op. Zodra onze groepen weer door kunnen gaan, zullen wij je hierover informeren. Je kunt ook een gratis account aanmaken op Samennuchter.nl. Een platform waar lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten en veel informatie te vinden is. 

Jellinek start vanaf 5 september met een groepstraining voor naasten, met als doel om jou als naaste te ondersteunen. Deze training vindt echter enkel plaats in Amsterdam, Amersfoort en Utrecht. Inwoners van Gooi- en Vechtstreek zijn van harte welkom om zich aan te melden voor de groepstraining op één van deze locaties. Klik op de locatie die jou het beste uitkomt voor meer informatie over de training en hoe je je kan aanmelden.

terug naar top

Telefonisch advies

Je kunt elke werkdag van 9.00-11.00 en 15.00-17.00 uur bellen met het Jellinek Expert Team voor gratis telefonisch advies. Je wordt te woord gestaan door een team van medewerkers met expertise over behandeling bij de Jellinek en up-to-date informatie over middelen. Je kunt hier terecht voor uitgebreid antwoord op korte vragen.

Bereikbaarheid

Elke werkdag van 9.00-11.00 en 15.00-17.00.

Telefoonnummer

088-505 1220

terug naar top

Chat

Je kunt elke werkdag van 13.00-17.00 uur anoniem chatten met een deskundige van de Chat Alcohol & drugs.
Achter de chat zitten medewerkers van verslavingszorginstellingen over heel Nederland, niet alleen van Jellinek.

terug naar top

Online zelfhulp met forum Samen Nuchter

Samen Nuchter is voor iedereen die zich zorgen maakt over het alcohol- of drugsgebruik van partner, kind (18+) of familielid en effectief gedrag wil aanleren om met dit middelengebruik om te gaan, de ander te motiveren om in behandeling te gaan en de eigen kwaliteit van leven te verbeteren.

Hier kun je meer informatie vinden over Samen Nuchter. Twijfel je of Samen Nuchter geschikt is voor jou of jouw situatie? Dan kun je contact opnemen met het Jellinek Expert Team: 088 505 1220. Elke werkdag van 9.00-11.00 en 15.00-17.00 uur.

Ga direct naar Samen Nuchter

terug naar top

Individueel advies

Heb je veel verschillende of hele uitgebreide vragen, dan kun je ook door het Jellinek Expert Team ingepland worden voor een persoonlijk adviesgesprek op één van onze locaties. Aan het adviesgesprek zijn geen kosten verbonden, ook niet voor de eigen risico van jouw zorgverzekeraar.

terug naar top

Individuele gesprekken (CRAFT)

CRAFT is een methode waarbij naasten van mensen met een verslaving op gesprek komen bij een behandelaar van Jellinek, om te leren hoe je iemand kan motiveren om in behandeling te gaan voor zijn of haar verslaving. Tegelijkertijd werk je aan het verbeteren van je eigen kwaliteit van leven. CRAFT is voor iedereen die zich zorgen maakt over het alcohol- of drugsgebruik van partner, kind (18+) of familielid en bestaat uit een reeks van maximaal 6 gesprekken.

Deze methode is wetenschappelijk onderzocht en effectief gebleken; 70% van de probleemdrinkers of probleemgebruikers van wie een familielid of partner de behandeling volgde, heeft uiteindelijk hulp gezocht.

LET OP: CRAFT is voornamelijk effectief voor naasten die zelf geen zware psychische problemen hebben, veel contact hebben met de persoon met het verslavingsprobleem (bijvoorbeeld als jullie samenwonen) en waarbij er geen sprake is van huiselijk geweld of een andere gevaarlijke situatie. Als jouw situatie niet aan deze eisen voldoet raden we je aan andere hulp te zoeken.

Wat leer je tijdens CRAFT?

Je leert hoe je jouw partner, kind of familielid motiveert in behandeling te gaan en hoe je de kwaliteit van jouw eigen leven verbetert. Je leert hoe je het patroon van het alcohol- of drugsgebruik kunt beïnvloeden. Vervolgens is er aandacht voor methoden die helpen om de ander te motiveren in behandeling te gaan. Daarnaast besteden we tijd aan het verbeteren van de kwaliteit van jouw eigen leven. Na elk gesprek krijg je oefenopdrachten mee. Zo kun je actief aan de slag met de vaardigheden.

Meer informatie

CRAFT wordt aangeboden in Amsterdam en in Hilversum. Om u aan te melden mailt u uw contactgegevens en een korte omschrijving van uw situatie naar craft@jellinek.nl (voor CRAFT in Amsterdam) of behandelingen-hilversum@jellinek.nl (voor CRAFT in Hilversum).

De behandeling is kosteloos, er zijn echter maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Voor meer vragen over CRAFT kun je bellen met het Jellinek Expert Team: 088 – 505 1220 (ma t/m vrij tussen 09.00-11.00 en 15.00-17.00).

Er is ook een online cursus op basis van CRAFT die je zelfstandig kunt volgen: Samen Nuchter.

Download de CRAFT brochure.

terug naar top

Zelfhulpgroepen

In Nederland zijn er verschillende zelfhulpgroepen die voor iedereen toegankelijk zijn. Jellinek speelt geen rol in de organisatie van deze groepen. Hieronder vind je een verzameling van de verschillende zelfhulpgroepen die er zijn voor naasten in Nederland.

Verenigingen AL-ANON familiegroepen Nederland

Zelfhulpgroepen voor familie en vrienden van mensen met een alcoholprobleem. Gebaseerd op het 12-stappen Minnesota model.  Er zijn speciale groepen voor volwassen kinderen (Al-Anon, ACA) en kinderen in de tienerleeftijd (Alateen).  Landelijk zijn er 85 groepen die gemiddeld 1x per week bijeenkomen. Zie: Al-Anon

NAR-ANON familie groep

Zelfhulpgroep voor familie en vrienden van mensen met een verslavingsprobleem. Gebaseerd op het 12-stappen Minnesota model. Er zijn geen kosten of verplichtingen aan verbonden. Voor een overzicht van de bijeenkomsten, zie: http://www.nar-anon.nl/.

AGOG zelfhulp voor de omgeving

Zelfhulp en lotgenotencontact voor mensen uit de omgeving van een gokverslaafde, zie: AGOG, zelfhulp voor de omgeving.

SEXAHOLICS ANONYMOUS gezinsgroepen

De S-Anon gezinsgroepen zijn een gemeenschap van gezinsleden en vrienden van seksverslaafden, die hun ervaring, kracht en hoop delen om hun gemeenschappelijke problemen op te lossen. Het herstelprogramma is afgeleid van de Anonieme Alcoholisten en gebaseerd op de Twaalf stappen en Twaalf Tradities van de Anonieme Alcoholisten.
Zie: sa-nederland.nl/voor-partners-van-seksverslaafden

terug naar top

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2020 Jellinek - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin