Deel jouw ervaring

Actualiteiten

COVID-19 UPDATE TESTSERVICE JELLINEK (20-04-20)

De testservices van Jellinek gaan vanaf 22 april weer zeer beperkt open. We zullen voorlopig echter nog anders werken dan je van ons gewend bent. 

  • We werken alleen op afspraak.
  • We kunnen maar een beperkt aantal afspraken per locatie per week inplannen.
  • De testlocatie werken als inleverpunt. Dit betekent dat het altijd minimaal 1 week (maar soms ook langer) duurt voordat we een uitslag hebben. Alle samples, dus ook pillen, moeten worden doorgestuurd naar het laboratorium voor verdere analyse. 
  • We zullen de richtlijnen van het RIVM hanteren. Kijk hier wat dit betekent voor de testservices.

Wil je een afspraak maken voor de testservice in Amsterdam of Hilversum? Bel dan naar: 06 46 07 67 06 (maandag t/m vrijdag, 13.00-17.00) 

Wil je een afspraak maken voor de testservice in Amersfoort of Utrecht? Bel dan naar: 06 27 26 72 59 (maandag t/m vrijdag, 13.00-17.00)

LET OP: In principe adviseren wij om je drugsgebruik zoveel mogelijk uit te stellen, zolang de coronarichtlijnen van het RIVM van kracht zijn. Heb je recentelijk toch drugs gekocht die je niet vertrouwt of waar je nare ervaringen mee hebt gehad? Lukt het je niet om je gebruik uit te stellen? Dan kan je bellen en een afspraak maken om je drugs te laten testen.  Je kunt dus niet zonder afspraak op een van de locaties binnenlopen om je drugs af te geven. Wees je bewust dat we op dit moment niet op de locatie zelf kunnen testen en het sample dus altijd wordt opgestuurd voor analyse. Ook kan de analyse meer tijd dan normaal in beslag nemen.

Drugsgebruik is nooit zonder risico; tijdens de coronacrisis zijn er extra risico’s aan drugsgebruik. Wil je geen risico lopen? Gebruik dan niet. Voor adviezen over drugsgebruik in tijden van het coronavirus kijk op www.unity.nl/corona. 

Ook voor ons is deze situatie nieuw en moeten we zoeken welke mogelijkheden er zijn binnen de richtlijnen van het RIVM, VWS en onze eigen Raad van Bestuur. Mogelijk verandert onze werkwijze de komende tijd nog vaker. Hou daarom deze pagina in de gaten. En bel ons als je vragen hebt. 

Bedankt voor je begrip.


7-7-2019: DRUKTE…

Om op drukke avonden, goed te kunnen blijven testen, nemen we 2 maatregelen:
– Iedereen kan dan max 2 drugs-samples per persoon laten testen, waarvan er 1 p.p. kan worden doorgestuurd naar het laboratorium.
– Bij extreme drukte laten we half uur voor sluittingstijd geen nieuwe bezoekers meer toe.

Vriendelijke groet, Jellinek testteam.


Er zijn bijproducten gevonden in mijn drugsample, wat betekent dit?

(Meth)Amfetamine bijproduct

Het gaat om stoffen die chemisch sterk verwant zijn aan amfetamine en methamfetamine, of bestandsdelen hiervan. Amfetamine en methamfetamine worden over het algemeen geproduceerd in illegale labs, waarbij de producenten geen chemische opleiding hebben gehad maar een recept volgen. Dit kan ertoe leiden dat de synthese niet 100% zuiver verloopt, waardoor bijproducten ontstaan. Ook zou het kunnen dat het gebruik van onzuivere grondstoffen een rol speelt. Deze bijproducten zijn onvoldoende uitgezuiverd bij het productieproces.

In ongeveer driekwart van de in het laboratorium geanalyseerde speedsamples zit (meth)amfetamine bijproducten. Vrijwel altijd is de hoeveelheid van dit soort bijproducten miniem en niet relevant, vandaar dat het lab er ook voor kiest om ze onder één noemer te rapporteren. Mochten er veel meer bijproducten dan normaal worden aangetroffen, dan zal het lab hier ons altijd op attenderen.

De bijproducten zullen waarschijnlijk geen significante werking hebben t.o.v. de drug zelf. De aanwezigheid van (meth)amfetamine bijproducten zal waarschijnlijk geen effect hebben op de ervaring met de desbetreffende drug. Ook is er geen aanleiding om aan te nemen dat deze stoffen meer risicovol zijn dan de drug zelf. Wil je geen risico nemen of ben je van plan de drug te gebruiken voor medische doeleinden? Gebruik het middel dan niet als er bijproducten inzitten.

MDMA-bijproduct

Het gaat om stoffen die chemisch sterk verwant zijn aan MDMA, of bestandsdelen hiervan. MDMA wordt over het algemeen geproduceerd in illegale labs, waarbij de producenten geen chemische opleiding hebben gehad maar een recept volgen. Dit kan ertoe leiden dat de synthese niet 100% zuiver verloopt, waardoor bijproducten ontstaan. Ook zou het kunnen dat het gebruik van onzuivere grondstoffen een rol speelt. Deze bijproducten zijn onvoldoende uitgezuiverd bij het productieproces.

In het merendeel van de in het laboratorium geanalyseerde MDMA- en xtc-samples zit MDMA-bijproducten. Vrijwel altijd is de hoeveelheid van dit soort bijproducten miniem en niet relevant, vandaar dat het lab er ook voor kiest om ze onder één noemer te rapporteren. Mochten er veel meer bijproducten dan normaal worden aangetroffen, dan zal het lab hier ons altijd op attenderen.

De bijproducten zullen waarschijnlijk geen significante werking hebben t.o.v. de drug zelf. De aanwezigheid van MDMA-bijproducten zal waarschijnlijk geen effect hebben op de ervaring met de desbetreffende drug. Ook is er geen aanleiding om aan te nemen dat deze stoffen meer risicovol zijn dan de drug zelf. Wil je geen risico nemen of ben je van plan de drug te gebruiken voor medische doeleinden? Gebruik het middel dan niet als er bijproducten inzitten.

Cocaïne bijproduct

Het gaat om stoffen die chemisch sterk verwant zijn aan cocaïne, of bestandsdelen daarvan. Voorbeelden van deze stoffen zijn: tropacocaïne, norcocaïne en cis-cinnamoylcocaïne. Deze aan cocaïne verwante stoffen bevinden zich ook in cocabladeren. De extractie om cocaïne uit de bladeren te isoleren, zal ook tropacocaïne, norcocaïne en cis-cinnamoylcocaïne opleveren. Cocaïne wordt over het algemeen geproduceerd in illegale labs, waarbij de producenten geen chemische opleiding hebben gehad maar een recept volgen. Dit kan ertoe leiden dat het extractieproces niet 100% zuiver verloopt, waardoor bijproducten in het product blijven zitten. Deze bijproducten zijn onvoldoende uitgezuiverd bij het productieproces.

In ongeveer driekwart van de in het laboratorium geanalyseerde cocaïnesamples zit cocaïne bijproducten. Vrijwel altijd is de hoeveelheid van dit soort bijproducten miniem en niet relevant, vandaar dat het lab er ook voor kiest om ze onder één noemer te rapporteren. Mochten er veel meer bijproducten dan normaal worden aangetroffen, dan zal het lab hier ons altijd op attenderen.

Onderzoek bij ratten suggereert dat norcocaïne cocaïne-achtige effecten heeft. Tropacocaïne daarentegen lijkt geen cocaïne-achtige effecten te hebben op het hart en bloedvaten bij ratten. De bijproducten zullen in een lage concentratie waarschijnlijk geen significante werking hebben t.o.v. de drug zelf. De aanwezigheid van cocaïne bijproducten zal niet tot nauwelijks effect hebben op de ervaring met de desbetreffende drug. Ook is er geen aanleiding om aan te nemen dat deze stoffen meer risicovol zijn dan de drug zelf. Wil je geen risico nemen of ben je van plan de drug te gebruiken voor medische doeleinden? Gebruik het middel dan niet als er bijproducten inzitten.

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2020 Jellinek - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin