Deel jouw ervaring

Actualiteiten

15 december 2020

De testservice blijft open tijdens de lock down voor afspraken (06 46 86 99 39). Zonder afspraak langskomen kan helaas niet. Het gebruiken van een mondkapje is verplicht.

Drugsgebruik is nooit zonder risico. Tijdens de coronapandemie zijn er extra risico’s aan drugsgebruik. Kijk voor adviezen over drugsgebruik tijdens de coronamaatregelen op Unity.nl/corona.

Jellinek testteam


14/10/2020: Testservices alleen op afspraak.

Je kunt maandag t/m vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur bellen met 06 46 86 99 39 om een afspraak te maken.

  • In Amersfoort testen we iedere donderdagavond.
  • In Amsterdam testen we iedere woensdag-, donderdag- en vrijdagavond.
  • In Hilversum testen we iedere donderdagavond.
  • In Utrecht testen we iedere dinsdag- en donderdagavond.

Ben je verhinderd? Bel ons dan even. Dan kunnen we iemand anders inplannen op het vrijgekomen tijdstip.

Let op!

  • Het dragen van een mondkapje is in onze gebouwen verplicht.
  • Het duurt 1 week voordat de uitslag binnen is. Dit geldt voor alle drugssamples, ook voor pillen, omdat alle poeders, pillen, zegels enz. op dit moment doorgestuurd worden naar het lab.
  • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten hebt.
  • Kom alleen.
  • Kom op tijd. Je kunt 5 minuten voor je afspraak naar binnen en in de wachtkamer plaatsnemen.

Drugsgebruik is nooit zonder risico. Tijdens de coronapandemie zijn er extra risico’s aan drugsgebruik. Kijk voor adviezen over drugsgebruik tijdens de coronamaatregelen op Unity.nl/corona.

Jellinek testteam


23/9/2020: Tot eind van het jaar is testen van GHB GRATIS!

In Amsterdam hebben we de beschikking over een infrarood-spectrometer (FTIR, roepnaam Frits). Dit najaar gaan we Frits valideren voor GHB. Als het valideren lukt, kunnen we GHB ter plekke analyseren. Bezoekers krijgen dan meteen te horen, wat er in hun GHB zit, en hoe sterk deze is. Nu kan dat nog niet.
Maarrrr, voor het validatieproces hebben we flink wat GHB samples nodig. En daarom een oproepje: gebruik je GHB, kom het testen. Tot het einde van het jaar is het testen van GHB gratis. Hebben voor het onderzoek 5 ml GHB per bezoeker nodig. Tijdens het onderzoek krijg je nog een labuitslag, dus een week later. Zegt het voort, zegt het voort.
Jellinek Testteam

7/7/2019: Drukte…..

Om op drukke avonden, goed te kunnen blijven testen, nemen we 2 maatregelen:
– Iedereen kan dan max 2 drugs-samples per persoon laten testen, waarvan er 1 p.p. kan worden doorgestuurd naar het laboratorium.
– Bij extreme drukte laten we een half uur voor sluitingstijd geen nieuwe bezoekers meer toe.

Vriendelijke groet, Jellinek testteam.


6/2/2019: Er zijn bijproducten gevonden in mijn drugsample, wat betekent dit?

(Meth)Amfetamine bijproduct

Het gaat om stoffen die chemisch sterk verwant zijn aan amfetamine en methamfetamine, of bestandsdelen hiervan. Amfetamine en methamfetamine worden over het algemeen geproduceerd in illegale labs, waarbij de producenten geen chemische opleiding hebben gehad maar een recept volgen. Dit kan ertoe leiden dat de synthese niet 100% zuiver verloopt, waardoor bijproducten ontstaan. Ook zou het kunnen dat het gebruik van onzuivere grondstoffen een rol speelt. Deze bijproducten zijn onvoldoende uitgezuiverd bij het productieproces.

In ongeveer driekwart van de in het laboratorium geanalyseerde speedsamples zit (meth)amfetamine bijproducten. Vrijwel altijd is de hoeveelheid van dit soort bijproducten miniem en niet relevant, vandaar dat het lab er ook voor kiest om ze onder één noemer te rapporteren. Mochten er veel meer bijproducten dan normaal worden aangetroffen, dan zal het lab hier ons altijd op attenderen.

De bijproducten zullen waarschijnlijk geen significante werking hebben t.o.v. de drug zelf. De aanwezigheid van (meth)amfetamine bijproducten zal waarschijnlijk geen effect hebben op de ervaring met de desbetreffende drug. Ook is er geen aanleiding om aan te nemen dat deze stoffen meer risicovol zijn dan de drug zelf. Wil je geen risico nemen of ben je van plan de drug te gebruiken voor medische doeleinden? Gebruik het middel dan niet als er bijproducten inzitten.

MDMA-bijproduct

Het gaat om stoffen die chemisch sterk verwant zijn aan MDMA, of bestandsdelen hiervan. MDMA wordt over het algemeen geproduceerd in illegale labs, waarbij de producenten geen chemische opleiding hebben gehad maar een recept volgen. Dit kan ertoe leiden dat de synthese niet 100% zuiver verloopt, waardoor bijproducten ontstaan. Ook zou het kunnen dat het gebruik van onzuivere grondstoffen een rol speelt. Deze bijproducten zijn onvoldoende uitgezuiverd bij het productieproces.

In het merendeel van de in het laboratorium geanalyseerde MDMA- en xtc-samples zit MDMA-bijproducten. Vrijwel altijd is de hoeveelheid van dit soort bijproducten miniem en niet relevant, vandaar dat het lab er ook voor kiest om ze onder één noemer te rapporteren. Mochten er veel meer bijproducten dan normaal worden aangetroffen, dan zal het lab hier ons altijd op attenderen.

De bijproducten zullen waarschijnlijk geen significante werking hebben t.o.v. de drug zelf. De aanwezigheid van MDMA-bijproducten zal waarschijnlijk geen effect hebben op de ervaring met de desbetreffende drug. Ook is er geen aanleiding om aan te nemen dat deze stoffen meer risicovol zijn dan de drug zelf. Wil je geen risico nemen of ben je van plan de drug te gebruiken voor medische doeleinden? Gebruik het middel dan niet als er bijproducten inzitten.

Cocaïne bijproduct

Het gaat om stoffen die chemisch sterk verwant zijn aan cocaïne, of bestandsdelen daarvan. Voorbeelden van deze stoffen zijn: tropacocaïne, norcocaïne en cis-cinnamoylcocaïne. Deze aan cocaïne verwante stoffen bevinden zich ook in cocabladeren. De extractie om cocaïne uit de bladeren te isoleren, zal ook tropacocaïne, norcocaïne en cis-cinnamoylcocaïne opleveren. Cocaïne wordt over het algemeen geproduceerd in illegale labs, waarbij de producenten geen chemische opleiding hebben gehad maar een recept volgen. Dit kan ertoe leiden dat het extractieproces niet 100% zuiver verloopt, waardoor bijproducten in het product blijven zitten. Deze bijproducten zijn onvoldoende uitgezuiverd bij het productieproces.

In ongeveer driekwart van de in het laboratorium geanalyseerde cocaïnesamples zit cocaïne bijproducten. Vrijwel altijd is de hoeveelheid van dit soort bijproducten miniem en niet relevant, vandaar dat het lab er ook voor kiest om ze onder één noemer te rapporteren. Mochten er veel meer bijproducten dan normaal worden aangetroffen, dan zal het lab hier ons altijd op attenderen.

Onderzoek bij ratten suggereert dat norcocaïne cocaïne-achtige effecten heeft. Tropacocaïne daarentegen lijkt geen cocaïne-achtige effecten te hebben op het hart en bloedvaten bij ratten. De bijproducten zullen in een lage concentratie waarschijnlijk geen significante werking hebben t.o.v. de drug zelf. De aanwezigheid van cocaïne bijproducten zal niet tot nauwelijks effect hebben op de ervaring met de desbetreffende drug. Ook is er geen aanleiding om aan te nemen dat deze stoffen meer risicovol zijn dan de drug zelf. Wil je geen risico nemen of ben je van plan de drug te gebruiken voor medische doeleinden? Gebruik het middel dan niet als er bijproducten inzitten.

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2021 Jellinek - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin