Deel jouw ervaring

Actualiteiten


De testservices van Jellinek zijn weer open! (update: 29/7)

Vanwege corona is onze werkwijze anders dan je van ons gewend bent. Hou deze pagina in de gaten voor updates over onze werkwijze. De testservice van de GGD Amsterdam is ook weer open!

Testen op afspraak:

Je kunt een afspraak maken in Amsterdam & Utrecht*
Bel maandag t/m vrijdag tussen 13.00 en 17.00uur naar 06 27267259

Ben je verhinderd? Bel ons dan even. Dan kunnen we iemand anders inplannen op het vrijgekomen tijdstip.

Testen zonder afspraak (inloopspreekuur):

  • Amersfoort: iedere donderdag tussen 15.00 en 17.00uur.
  • Amsterdam: iedere vrijdag tussen 17.00 en 20.30uur.
  • Hilversum: iedere donderdag tussen 17.00 en 19.30uur.
  • Utrecht: in Utrechts is het vanwege de drukte niet mogelijk om langs te komen zonder afspraak.  Wil je daar langskomen? Bel dan even.

Let op:
– Blijf thuis als je verkoudheidsklachten hebt.
– Kom alleen.
– Het kan zijn dat je een tijdje moet wachten tot je geholpen kunt worden. We hebben een beperkt aantal plekken in onze wachtkamer. Is deze vol, dan vragen we je later op de dag of een andere keer terug te komen.
– Wil je niet te lang wachten of er zeker van zijn dat je geholpen kunt worden? Maak dan telefonisch een afspraak voor onze andere testdagen.

Drugsgebruik is nooit zonder risico; tijdens de corona-crisis zijn er extra risico’s aan drugsgebruik. Kijk voor adviezen over drugsgebruik tijdens de coronamaatregelen op Unity.nl/corona.

Jellinek testteam


7-7-2019: DRUKTE…

Om op drukke avonden, goed te kunnen blijven testen, nemen we 2 maatregelen:
– Iedereen kan dan max 2 drugs-samples per persoon laten testen, waarvan er 1 p.p. kan worden doorgestuurd naar het laboratorium.
– Bij extreme drukte laten we half uur voor sluittingstijd geen nieuwe bezoekers meer toe.

Vriendelijke groet, Jellinek testteam.


Er zijn bijproducten gevonden in mijn drugsample, wat betekent dit?

(Meth)Amfetamine bijproduct

Het gaat om stoffen die chemisch sterk verwant zijn aan amfetamine en methamfetamine, of bestandsdelen hiervan. Amfetamine en methamfetamine worden over het algemeen geproduceerd in illegale labs, waarbij de producenten geen chemische opleiding hebben gehad maar een recept volgen. Dit kan ertoe leiden dat de synthese niet 100% zuiver verloopt, waardoor bijproducten ontstaan. Ook zou het kunnen dat het gebruik van onzuivere grondstoffen een rol speelt. Deze bijproducten zijn onvoldoende uitgezuiverd bij het productieproces.

In ongeveer driekwart van de in het laboratorium geanalyseerde speedsamples zit (meth)amfetamine bijproducten. Vrijwel altijd is de hoeveelheid van dit soort bijproducten miniem en niet relevant, vandaar dat het lab er ook voor kiest om ze onder één noemer te rapporteren. Mochten er veel meer bijproducten dan normaal worden aangetroffen, dan zal het lab hier ons altijd op attenderen.

De bijproducten zullen waarschijnlijk geen significante werking hebben t.o.v. de drug zelf. De aanwezigheid van (meth)amfetamine bijproducten zal waarschijnlijk geen effect hebben op de ervaring met de desbetreffende drug. Ook is er geen aanleiding om aan te nemen dat deze stoffen meer risicovol zijn dan de drug zelf. Wil je geen risico nemen of ben je van plan de drug te gebruiken voor medische doeleinden? Gebruik het middel dan niet als er bijproducten inzitten.

MDMA-bijproduct

Het gaat om stoffen die chemisch sterk verwant zijn aan MDMA, of bestandsdelen hiervan. MDMA wordt over het algemeen geproduceerd in illegale labs, waarbij de producenten geen chemische opleiding hebben gehad maar een recept volgen. Dit kan ertoe leiden dat de synthese niet 100% zuiver verloopt, waardoor bijproducten ontstaan. Ook zou het kunnen dat het gebruik van onzuivere grondstoffen een rol speelt. Deze bijproducten zijn onvoldoende uitgezuiverd bij het productieproces.

In het merendeel van de in het laboratorium geanalyseerde MDMA- en xtc-samples zit MDMA-bijproducten. Vrijwel altijd is de hoeveelheid van dit soort bijproducten miniem en niet relevant, vandaar dat het lab er ook voor kiest om ze onder één noemer te rapporteren. Mochten er veel meer bijproducten dan normaal worden aangetroffen, dan zal het lab hier ons altijd op attenderen.

De bijproducten zullen waarschijnlijk geen significante werking hebben t.o.v. de drug zelf. De aanwezigheid van MDMA-bijproducten zal waarschijnlijk geen effect hebben op de ervaring met de desbetreffende drug. Ook is er geen aanleiding om aan te nemen dat deze stoffen meer risicovol zijn dan de drug zelf. Wil je geen risico nemen of ben je van plan de drug te gebruiken voor medische doeleinden? Gebruik het middel dan niet als er bijproducten inzitten.

Cocaïne bijproduct

Het gaat om stoffen die chemisch sterk verwant zijn aan cocaïne, of bestandsdelen daarvan. Voorbeelden van deze stoffen zijn: tropacocaïne, norcocaïne en cis-cinnamoylcocaïne. Deze aan cocaïne verwante stoffen bevinden zich ook in cocabladeren. De extractie om cocaïne uit de bladeren te isoleren, zal ook tropacocaïne, norcocaïne en cis-cinnamoylcocaïne opleveren. Cocaïne wordt over het algemeen geproduceerd in illegale labs, waarbij de producenten geen chemische opleiding hebben gehad maar een recept volgen. Dit kan ertoe leiden dat het extractieproces niet 100% zuiver verloopt, waardoor bijproducten in het product blijven zitten. Deze bijproducten zijn onvoldoende uitgezuiverd bij het productieproces.

In ongeveer driekwart van de in het laboratorium geanalyseerde cocaïnesamples zit cocaïne bijproducten. Vrijwel altijd is de hoeveelheid van dit soort bijproducten miniem en niet relevant, vandaar dat het lab er ook voor kiest om ze onder één noemer te rapporteren. Mochten er veel meer bijproducten dan normaal worden aangetroffen, dan zal het lab hier ons altijd op attenderen.

Onderzoek bij ratten suggereert dat norcocaïne cocaïne-achtige effecten heeft. Tropacocaïne daarentegen lijkt geen cocaïne-achtige effecten te hebben op het hart en bloedvaten bij ratten. De bijproducten zullen in een lage concentratie waarschijnlijk geen significante werking hebben t.o.v. de drug zelf. De aanwezigheid van cocaïne bijproducten zal niet tot nauwelijks effect hebben op de ervaring met de desbetreffende drug. Ook is er geen aanleiding om aan te nemen dat deze stoffen meer risicovol zijn dan de drug zelf. Wil je geen risico nemen of ben je van plan de drug te gebruiken voor medische doeleinden? Gebruik het middel dan niet als er bijproducten inzitten.

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2020 Jellinek - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin