Wat zijn de symptomen van een alcoholverslaving?

Een alcoholverslaving wordt vastgesteld aan de hand van 11 criteria/ symptomen van de DSM-V. Dit is een wereldwijd gebruikt boek waarin alle psychiatrische aandoeningen beschreven staan. De DSM-V spreekt niet van een alcohol- of drankverslaving, maar van “stoornissen in het gebruik van middelen” 

Meld je aan voor de Zelfhulp

Symptomen van een alcoholverslaving 

Voldoe je aan twee of drie symptomen dan heb je een milde stoornis in het gebruik van middelen. Voldoe je aan vier of vijf symptomen dan is er sprake van gematigde stoornis en bij zes of meer symptomen is er sprake van een ernstige stoornis. 

Heb ik een alcoholverslaving

Ben je benieuwd of je zelf te veel drinkt en of er symptomen aanwezig zijn van een alcoholverslaving, doe dan hier de zelftest 

Wil je het ander met je alcoholverslaving

Zijn er bij jou te veel symptomen van een alcoholverslaving aanwezig en wil je stoppen of minderen met alcohol, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Jellinek biedt de online Zelfhulp Alcohol waarbij je gratis, anoniem, online en in je eigen tijd/tempo kunt werken minderen/stoppen met alcohol. Wil je graag persoonlijke begeleiding bij het minderen/ stoppen dat kun je je ook aanmelden voor behandeling. 

Meld je aan voor Behandeling