Wat is psilohuasca?

Psilohuasca is een combinatie van truffels waar psilocybine in zit en MAO-remmers. Van psilocybine ga je hallucineren, het zorgt voor een trip. MAO-remmers zouden ervoor moeten zorgen dat de psilocybine minder goed wordt afgebroken in je lichaam. Psilohuasca wordt soms aangeboden tijdens ceremonies. Deze lijken erg op ayahuasca ceremonies. Ayahuasca is illegaal, psilohuasca niet. Daarom kiezen sommige mensen nu soms voor psilohuasca. Aanbieders van deze ceremonies zeggen dat je met psilohuasca hetzelfde kan bereiken als met ayahuasca.

Een belangrijk verschil tussen psilohuasca en ayahuasca is dat bij ayahuasca de MAO-remmer nodig is om een effect te krijgen. Zonder MAO-remmer voel je geen effect. Bij psilohuasca is dit niet per se nodig. Van alleen psilocybine kan je ook sterk gaan trippen. Toch denken sommige aanbieders van psilohuasca-ceremonies dat je de MAO-remmer nodig hebt om een vergelijkbaar effect te bereiken als met ayahuasca. Het is de vraag of dat wel op die manier werkt.

Wat zijn de risico’s van psilohuasca?

Het aanbieden van de combinatie van psilocybine en MAO-remmers heeft risico’s. Zo mag je MAO-remmers niet gebruiken bij sommige soorten medicijnen. Ook kan het de effecten van psilocybine sterker maken waardoor je sneller nare bijwerkingen krijgt. Zoals overgeven, angst en hartkloppingen.

 

Versie: maart 2024