Wat als ik meerdere middelen gebruik en hiermee wil stoppen?

Als u meerdere middelen gebruikt (of gokt) en met alles tegelijk wilt stoppen, raden wij u altijd aan om hier begeleiding bij te zoeken. Een zelfhulp is in dit geval vaak niet voldoende. Stoppen met meerdere middelen is namelijk zwaarder dan stoppen met één middel (als dat het enige gebruikte middel is). Dit komt omdat deze verslavingen elkaar versterken. Dit kan er voor zorgen dat het ontwennen ook zwaarder is. Ook kunnen er meer moeilijke momenten zijn. Er zijn dan wellicht meer momenten waarop u normaal gesproken naar één van deze middelen zou grijpen.

Als u meerdere middelen gebruikt en wilt stoppen met één van deze middelen raden wij u ook aan om begeleiding te zoeken. Het kan erg moeilijk zijn om met één middel te stoppen aangezien deze verslavingen vaak aan elkaar gelinkt zijn. Zo is de associatie tussen alcohol of nicotine en cocaïne erg sterk, het kan dus moeilijker zijn om met één van deze middelen te stoppen dan met allemaal tegelijk. Hier heb je dus vaak professionele begeleiding bij nodig.

Meer meer informatie over de verschillende behandelingen zie deze pagina. Om u direct aan te melden voor een intake gesprek klikt u hier.

 

Versie: juni 2017