Vraag & Antwoord

Ik maak me zorgen over het GHB gebruik van iemand in mijn omgeving, wat kan ik doen?

U maakt zich zorgen over het GHB gebruik van iemand uit uw omgeving. GHB is een middel wat erg verslavend kan werken. Dit betekent natuurlijk niet dat iedereen hier verslaafd aan raakt. Echter is het wel zo dat wanneer je er verslaafd aan raakt, je er heel moeilijk weer van af komt. Het terugval percentage, dus weer opnieuw gaan gebruiken na te zijn afgekickt, is zelfs hoger dan bij bijvoorbeeld heroïne.

Ik denk dat het zeker verstandig is als diegene een afspraak maakt bij de Jellinek of een andere verslavingsinstelling. Ook al voelt hij/zij zelf het probleem nog niet zo, dit kan snel verergeren en als het zover is, is het erg moeilijk om er weer van af te komen. Dit kan je dus beter voorkomen. Als iemand al langdurig gebruikt kan het probleem al groter zijn dan diegene zelf doorheeft.

De Jellinek biedt verschillende vormen van behandeling aan. Dit kan bijvoorbeeld een lichte vorm zijn zoals een combinatie tussen online behandeling en face-to-face gesprekken. Hij/zij kan via onze website een afspraak maken voor een intakegesprek.

Mocht u het moeilijk vinden om hier met diegene over te praten en merkt u dat haar/zijn weerstand groeit, dan biedt de Jellinek ook voor de omgeving cursussen aan. U kunt bijvoorbeeld de online zelfhulp samennuchter volgen. Tijdens dit programma leert u hoe u het beste om kunt gaan met de verslaving en hoe u het beste iemand kunt motiveren om hulp te zoeken.

Mocht u toch met extra vragen zitten, of wilt u wat extra persoonlijk ondersteuning? Dan kunt u ook altijd even met het Jellinek Expert Team bellen. Hier krijgt u een professional aan de lijn die u gepast advies kan geven gericht op uw situatie. U kunt van maandag t/m vrijdag tussen 9.00-11.00u en 15.00-17.00u bellen op: 088 505 1220.

 

Versie: oktober 2018

Terug naar overzicht

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat