Ik maak me zorgen over het gebruik van iemand uit mijn omgeving, wat kan ik doen?

Iemand in je omgeving hebben die teveel gebruikt kan een vervelende situatie veroorzaken, voor diegene zelf en voor zijn omgeving. Het is belangrijk dat hij er zelf achter komt dat hulp bij het veranderen van zijn gebruik goed zou zijn. Je kunt iemand niet dwingen om hulp te zoeken.

Je kunt wel met diegene in gesprek gaan om hem te overtuigen dat hij zich aanmeldt bij Jellinek. Op onze website vind je allerlei handige tips om zo’n gesprek goed te kunnen voeren. Ook staan hier tips voor de omgeving hoe ze het beste met zijn of haar verslaving om kunnen gaan.

Jellinek biedt verschillende vormen van behandeling aan. Iemand kan intern worden opgenomen in de kliniek. Diegene kan het beste contact opnemen met onze behandelafdeling, via 088 – 505 1220 (8.30-17.00 uur), of zich aanmelden via het aanmeldformulier op de website.
Zodra we de online aanmelding binnen hebben, nemen wij telefonisch contact met diegene op. In dat gesprek gaat een van onze medewerkers na wat het probleem is. Aan het einde van het gesprek maken we direct een afspraak voor een eerste behandelgesprek. Dit eerste behandelgesprek noemen we het intakegesprek. Een van onze behandelaars gaat samen met de cliënt na welke behandeling geschikt is en legt dit vast in een behandelplan. Aan het einde van het gesprek maakt de behandelaar direct een afspraak voor de vervolgbehandeling. Ook krijgt diegene een folder met informatie over de behandeling die hij gaat volgen.

We bieden bij Jellinek ook een online zelfhulp aan voor mensen die iemand in hun omgeving hebben die te veel gebruikt, samennuchter. Via deze zelfhulp leert je om te gaan met de situaties kunnen ontstaan en hoe je iemand kunt motiveren om zijn of haar gedrag te veranderen.

Mocht je toch met extra vragen zitten, of wil je wat extra persoonlijk ondersteuning?
Bel met de Jellinek Advieslijn088 – 505 1220, elke werkdag bereikbaar van 8:30 tot 17:00.
Je laat je naam en vraag achter. Tussen 13:00 en 17:00 word je teruggebeld.

 

Versie: december 2017