Deel jouw ervaring

 
Corona update
Klik hier voor het laatste nieuws

Ik maak me zorgen over het gebruik van iemand uit mijn omgeving, wat kan ik doen?

Iemand in uw omgeving hebben die teveel gebruikt kan een vervelende situatie veroorzaken, voor diegene zelf en voor zijn omgeving. Het is belangrijk dat hij er zelf achter komt dat hulp bij het veranderen van zijn gebruik goed zou zijn. U kunt iemand niet dwingen om hulp te zoeken.

U kunt wel met diegene in gesprek gaan om hem te overtuigen dat hij zich aanmeldt bij de Jellinek. Op onze website vindt u allerlei handige tips om zo’n gesprek goed te kunnen voeren. Ook staan hier tips voor de omgeving hoe ze het beste met zijn of haar verslaving om kunnen gaan.

De Jellinek biedt verschillende vormen van behandeling aan. Iemand kan intern worden opgenomen in de kliniek. Diegene kan het beste contact opnemen met onze behandelafdeling, via 088 – 505 1220 (8.30-17.00 uur), of zich aanmelden via het aanmeldformulier op de website.
Zodra we de online aanmelding binnen hebben, nemen wij telefonisch contact met diegene op. In dat gesprek gaat een van onze medewerkers na wat het probleem is. Aan het einde van het gesprek maken we direct een afspraak voor een eerste behandelgesprek. Dit eerste behandelgesprek noemen we het intakegesprek. Een van onze behandelaars gaat samen met de cliënt na welke behandeling geschikt is en legt dit vast in een behandelplan. Aan het einde van het gesprek maakt de behandelaar direct een afspraak voor de vervolgbehandeling. Ook krijgt diegene een folder met informatie over de behandeling die hij gaat volgen.

We bieden bij de Jellinek ook een online zelfhulp aan voor mensen die iemand in hun omgeving hebben die te veel gebruikt, samennuchter. Via deze zelfhulp leert u om te gaan met de situaties kunnen ontstaan en hoe u iemand kunt motiveren om zijn of haar gedrag te veranderen.

Mocht u toch met extra vragen zitten, of wilt u wat extra persoonlijk ondersteuning? Dan kunt u ook altijd even met het Jellinek Expert Team bellen. Hier krijgt u een professional aan de lijn die u gepast advies kan geven gericht op uw situatie. U kunt van maandag t/m vrijdag tussen 9.00-11.00u en 15.00-17.00u bellen op: 088 505 1220.

 

Versie: december 2017

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2020 Jellinek - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin