Vraag & Antwoord

Hoe kun je van snuif cocaïne basecoke maken?

Cocaïne of coke wordt gemaakt uit de cocabladeren. Bij de productie maakt men vaak eerst bazooka, dan basecoke en dan snuifcocaïne (snuifcoke). Het is mogelijk om van de snuifcocaïne weer basecoke te maken.

De snuifcocaïne moet dan worden ontdaan of bevrijd van het hydrochloride-zout. Vandaar het woord ‘free’ in freebasen. De coke wordt daarvoor vermengd met een zogenoemde base. Dit kan maagzout of ammonia zijn. Meestal maakt men een papje van de cocaïne, maagzout en water, dat vervolgens wordt verhit. Er ontstaat dan een klont die in een pijpje gerookt kan worden.

Crack maken

Als men weinig water en veel maagzout gebruikt, krijgt men crack. De klont bestaat dan uit cocaïnebase, maagzout en de oorspronkelijke versnijdingen. Bij roken maakt het een krakend geluid. Vandaar de naam crack.

Basecoke of gekookte coke maken

Gebruikt men veel water en weinig maagzout, dan ontstaat basecoke of gekookte coke. Basecoke of gekookte coke bevat geen verontreinigingen. De versnijdingen en het maagzout blijven in het water achter. In die zin is basecoke zuiverder dan crack en snuifcoke.

Niet gezonder

Dat betekent niet dat basecoke of gekookte coke beter of minder schadelijk is. Het is niet juist om te denken dat iets gezond is als er geen andere stoffen inzitten. 100% alcohol is ook zuiver maar leidt bij inname tot ernstige verbranding van de slijmvliezen. Gelukkig is een alcoholisch drankje daarom vermengd met water en andere stoffen.

Basecoke, gekookte coke is dus zuivere cocaïnebase, terwijl crack is vermengd met maagzout en versnijdingsmiddelen. In Nederland komt vrijwel geen crack voor, maar wel basecoke of gekookte coke.

Basecoke kan overigens ook met ammonia gemaakt worden maar die bereiding is schadelijk voor de longen. De werkzame stof is echter dezelfde.

Als je wilt weten hoe zuiver cocaïne is, laat het dan testen bij een testservice in de buurt.

 

Versie: mei 2019

Terug naar overzicht

Sitemap

Jellinek Advieslijn

Informatie en advies over alcohol- en drugsgebruik
088 – 505 1220
ma t/m vr 09.00 tot 11.00 uur / 15.00-17.00

Chat Alcohol & drugs
ma t/m vr 13.00 tot 17.00 uur

Chat