Minnesotabehandeling 12 stappen

JellinekMinnesota biedt hulp bij verslaving. Onze behandelmethode is in Amerika ontwikkeld: het Minnesotamodel. Deze behandeling is gebaseerd op de 12 stappen van de zelfhulpgroep Anonieme Alcoholisten. De behandeling is in het Nederlands. Tijdens de behandeling volg je de eerste drie stappen van de twaalf stappen. Je moet bijvoorbeeld vertellen wat er echt aan de hand is. Je spreekt uit dat je een verslaving hebt. En dat je hulp nodig hebt. Dit is moeilijk, maar je doet het samen met anderen in de groep.

Bij de behandeling is het belangrijk om eerlijk te zijn en open te staan voor hulp. Ook is het belangrijk dat je de verantwoordelijkheid neemt voor je eigen keuzes en de gevolgen. En dat je wil veranderen.

Deze eerste stappen zijn een goede basis voor je leven in herstel. Dat is een leven zonder alcohol, drugs, gokken en roken. De verdere stappen volg je in de zelfhulpgroepen, met begeleiding van een sponsor. Dat is iemand in herstel bij wie je altijd terecht kunt. Een sponsor heeft zelf ook de twaalf stappen gevolgd.

Bij JellinekMinnesota kun je verschillende soorten behandeling volgen.

  1. De poliklinische behandeling duurt in totaal 10-14 weken. Bij deze behandeling ga je na elk gesprek weer naar huis.
  2. De dagbehandeling duurt in totaal 8 -10 weken. Je bent een hele dag bezig met je behandeling, vier dagen per week. Je slaapt niet bij Jellinek, maar thuis of in een safehouse.
  3. Soms is een opname nodig in de kliniek in Amsterdam. Tijdens het ontgiften blijf je op de detox-afdeling. Daarna krijg je behandeling in de kliniek. Deze behandeling duurt ongeveer 6 weken. Mannen en vrouwen krijgen apart van elkaar behandeling.

Samen met anderen

Verslaving is een ziekte die elke dag erger wordt. Bij de Minnesotabehandeling geloven we dat je anderen nodig hebt om beter te worden. In je eentje stoppen met alcohol, drugs, gokken of roken is moeilijk. Samen met anderen lukt het beter. Ons motto is dus: ‘Stoppen doe je zelf, maar niet alleen’.

Tijdens de behandeling ga je minstens drie keer per week naar een zelfhulpgroep. En je hebt elke dag contact met je groepsgenoten. Zo krijg je een nieuwe groep mensen om je heen die je begrijpen en steunen. Zoals je sponsor.

JellinekMinnesota recovery app

De JellinekMinnesota recovery app helpt terugval te voorkomen. Met deze app kun je overal in Nederland steun in de buurt vinden.

Uit wetenschappelijk onderzoek weten we dat een 12-stappenbehandeling werkt bij het omgaan met verslaving. De 12-stappenbehandeling werkt op de lange termijn bij een leven in herstel.

Aanmelden of vragen

Bij JellinekMinnesota krijg je hoop op een ander leven. Een leven zonder verslaving. Zet vandaag nog de eerste stap en meld je aan. Wij gunnen je een mooi leven. Gun het jezelf ook.

Lees hier hoe je je aanmeldt. Heb je nog vragen, bel dan 088-505 1220. Wij helpen je graag.

De wachttijden veranderen vaak. Lees meer over wachttijden.