Minnesotabehandeling 12 stappen

JellinekMinnesota helpt mannen en vrouwen met een verslaving uit heel Nederland. Onze behandelmethode is in Amerika ontwikkeld: het Minnesotamodel. Dit is ontstaan vanuit de 12 stappen van de zelfhulpgroep AA (Anonieme Alcoholisten). De methode is gebaseerd op spirituele waarden als respect, eerlijkheid, openheid en verbondenheid. Wereldwijd is dit de meest gebruikte behandeling voor verslaving. Wij werken met een in Minnesota (VS) opgeleide en gecertificeerde addiction counselor. Je kunt bij ons terecht met alcoholverslaving, drugsverslaving en gokverslaving. Alle behandelingen worden vergoed door de zorgverzekeraar. Je kunt meestal direct starten.

Verbondenheid

Verslaving is een ziekte die elke dag erger wordt. Door de schaamte die je voelt, isoleer je je steeds meer van je familie, vrienden en omgeving. Erkennen dat je een verslaving heeft en hiervoor hulp nodig heeft is eng. Maar hoe langer je wacht met hulp zoeken, hoe moeilijker je herstel is. Misschien heb je al ervaren dat alleen op wilskracht stoppen met alcohol, drugs of gokken zelden succesvol is. Samen met anderen lukt het wél. Door een nieuw netwerk op te bouwen van mensen die je begrijpen en steunen, doorbreekt u uw isolement. Uiteindelijk kun je zelfs andere mensen met een verslaving helpen.

Stoppen doe je zelf, maar niet alleen!

Heb je nog vragen, bel dan 088 – 505 1220. Wij helpen je graag. Bij JellinekMinnesota krijg je hoop op een ander leven. Een leven zonder verslavende middelen of gokken. Zet vandaag nog de eerste stap en meld je aan. Wij gunnen je een mooi leven. Gun het jezelf ook.

Voor alle mensen die niet goed weten wat JellinekMinnesota is en wat het inhoudt, is er nu deze prachtige animatie. Bekijk hier meer over de ontstaansgeschiedenis van JellinekMinnesota, de uitleg over de behandeling en de weg naar herstel, toegelicht door Bani da Lima.